При спецакция иззеха стоки за над 700 000 лв. на Златните

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:27 / 28.08.2018
1580
На 27.08.2018г., в хода на провеждане на СПО по линия на противодействие разпространението на стоки, които са обект на защитена търговска марка по смисъл на Закона за марките и географските означения, служители от сектор “Икономическа полиция" при ОД МВР – Варна са извършили полицейска проверка в два търговски обекта / магазини за дрехи/ намиращи се на търговска алея в КК "Златни пясъци".

Магазините се стопанисват от фирма с управител И. И., на 60 г., от Ямбол, неосъждан.  Установено е, че в обектите са изложени за продажба предимно стоки, носещи името или логото на световно известни защитени търговски марки, които в конкретния случай се разпространяват без изискуемото по закон съгласие на притежателя на марката.

Констатациите и събраните  материалите са докладвани на дежурния прокурор в РП – Варна. Срещу управителя на дружеството И. И. по случая има образувано ДП за извършено престъпление по чл.172б от НК – "((1) Който без съгласието на притежателя на изключителното право използва в търговската дейност марка, промишлен дизайн, сорт растение или порода животно, обект на това изключително право, или използва географско означение или негова имитация без правно основание, се наказва с лишаване от свобода до пет години и с глоба до пет хиляди лева).“

Иззети са близо 4600 броя стоки на приблизителна стойност 715 000лв. Работата по случая продължава.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Министър Евтим Милошев приключи тридневната си обиколка по Черном...
Хакери измамиха жена на програмист, той им обяви война
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).