Приемането ни в Шенген е ключово за туризма

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
11:01 / 16.12.2023
1398
Приемането на България в Шенген е ключово за туризма ни, ще подобри достъпността и ще увеличи прилива на туристи. Това каза пред NOVA бившият министър на туризма и настоящ съветник на президента Илин Димитров.

По думите му в Хърватия имало 30% повече туристи, като 80% от тях са били от Шенгенското пространство. "Благодарение на служебните и редовния кабинети и президента, можем да се поздравим с подкрепата на Марк Рюте", посочи Димитров. "Само въздушно приемане в Шенген ще облекчи туристопотока, но това е частична победа. Имаме нужда от сухопътно приемане, за да се възползваме пълноценно от пространството за свободно движение", категоричен е бившият министър. 

Той смята, че в зимните ни курорти има много добро съотношение цена-качество. "В Пампорово има нов лифт, рехабилитирани улици и пътища. В Банско има нов уред за сняг и гигантски слалом", посочи Димитров.

Според него летният сезон е бил много успешен. "По време на служебния кабинет бяхме на шесто място по приходи от туризъм в света и на десето по ръст на туристите. В момента сме изпаднали от всички класации", твърди ексминистърът.

Виж коментарите (2)

Още по темата (449):
09.05.2024 Румен Радев: Отварянето на България към Шенген по въздух и море, колкото беше положително, толкова има и отрицателни аспекти
08.05.2024 Вече има 6 случая на изведени деца от страната без съгласието на другия
родител
18.04.2024 Еврокомисар Йохансон: Напълно готови сте за Шенген, няма риск България и Румъния да бъдат залети от нелегални мигранти
18.04.2024 Еврокомисарят Йохансон и вътрешният министър на Румъния при Калин Стоянов в
МВР
18.04.2024 Николай Рашков: Ако полетът ви бъде отменен - ще получите храна и вода, но много шофьори по границите имат ужасни битови условия и никой не се интересува!
11.04.2024 Заради Шенген: Христо Стоичков попиля австриеца Нехамер
Още новини от Национални новини:
Проблеми с издаването на шофьорските книжки
Сузанита за Кристиан: Сигурно са били друсани с райски газ
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов от Враца: Няма да ви стигнат нито работниците, нито проду...
Борисов с реакция след покушението над словашкия премиер Роберт Ф...
Министерски съвет осъжда атентата срещу словашкия премиер


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).