Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Прогноза: Над 4 милиона души ще почиват у нас през август
Автор: Екип Burgas24.bg 09:38 / 18.08.2014Коментари (2)1257
© Impact Press Group
Над 4 милиона души ще почиват у нас през август, от тях 2,5 милиона са българите, а около 1,55 млн. идват от чужбина. Това прогнозира за "Монитор" Румен Драганов, шеф на Института за анализи и оценки в туризма. Хубавото време е гаранция, че активният туристически сезон влиза в нормалния си ритъм, и то не само по Черноморието, но в планинските курорти, които са много активни и предлагат богата културна програма за гостите си.

Август е най-силният месец в българския туризъм, затова браншът разчита изключително много на приходите в този период. Като цяло обаче през тази година се очаква те да намалеят с повече от 10 на сто заради слабата рубла.

По-малки постъпления ще има при допълнителните услуги, понеже туристите от Русия се ограничават и разполагат с по-малко средства. Няма намаление обаче в техният брой въпреки сътресенията с фалиралите им оператори. В страната дори се очаква да има около 2% повече туристи през тази година в сравнение с 2013 г., прогнозира Драганов.

Според него комшиите не са спечелили от лошото време у нас, данните на статистиката сочат, че през юли има намаление и на изходящия туризъм към Гърция с 6,6 на сто.

Междувременно туристическите агенции започнаха активно да предлагат септемврийски почивки на значително по-ниски цени, отколкото през летните месеци. В момента може да се резервира на 19 лева нощувка със закуска и вечеря в хотел на първа линия в Приморско. До 30 лева най-много са аналогичните оферти и в другите малки курортни селища на юг от Бургас. Те са предпочитани най-много от семействата с малки деца, които обичат да плажуват по заливите около Поморие, Приморско и Китен. За повечето от тях обаче след 15 септември възможностите за тънка почивка са недостъпни, тъй като учениците тръгват на училище. Именно първият учебен ден е причина руските семейства с деца да си тръгват от България до 1 септември, а немците и още по-рано, защото в Германия малчуганите тръгват на училище в края на август.

229 лева излизат пет нощувки със закуски през следващия месец в малък гръцки хотел, в Турция пък предлагат седемдневен отдих в Мармарис на база ол инклузив за 269 лева. През септември любителите на романтични пътешествия могат да прескочат за няколко дни до Корчул. Един от най-интересните острови на Адриатика е родното място на Марко Поло, там са запазени изключително много средновековни сгради. За 4-дневен престой офертата, която включва нощувка, закуска и вечеря, е 350 лева.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Mana
премахни филтъра

0
 
 
..."Над 4 милиона души ще почиват у нас през август, от тях 2,5 милиона са българите"... - че то кой ще работи тогава през този месец!?!?! То останалите българи са пенсионери, деца и роми (най-вече)!!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: