Прогноза за днес: Гръмотевици, силни дъждове, градушки

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
09:02 / 22.07.2014
884
"Оранжев" код за интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки е обявен в 6 области на страната, a в 19 е обявен за жълт код, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

"Оранжев" код е обявен в областите София-област, Пазарджик, Враца, Плевен, Ловеч и Габрово. В тези области се очаква да се развие мощна купесто-дъждовна облачност, ще има интензивни локални извалявания, гръмотевични бури и условия за градушки.

Предупреждението за "жълт" код важи за областите Видин, Монтана, София-град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Смолян, Пловдив, Кърджали, Хасково, Ямбол, Стара Загора, Сливен, Бургас, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград и Шумен.

Днес над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи, на места интензивни, с гръмотевични бури и временно усилване на вятъра. Ще има и градушки. 

В Източна България ще се задържи предимно слънчево и горещо, вятърът там ще е от изток-югоизток - до умерен. През нощта срещу сряда и там ще се развие купесто-дъждовна облачност, на места ще има валежи и гръмотевици.

Максималните температури в Западна България ще са между 25° и 30°, а в Източна ще достигнат 32°-34°. Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

Над масивите в западната половина от страната ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност с гръмотевични бури и временно усилване на вятъра. Над планините в Източна България ще преобладава слънчево време. 

Вятърът ще е умерен от юг-югозапад. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра - около 13°.

Над Черноморието ще се задържи слънчево и топло. Вятърът ще се ориентира от югоизток - до умерен. Максималните температури ще са между са 29° - 31°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 24° - 26°.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
От кои вируси трябва да се пазим тази пролет
Един милион българи потеглят
Д-р Илиев: Спрете със струпването на хора край бебето
Студентски стол стана хит: Салата за 1,50 и основно за 3 лв.
Сериозен проблем по морето
Как да взимаме по-висока пенсия?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).