Прогнозират поскъпване на "Гражданска отговорност" с всяка година

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (9)
10:53 / 04.10.2016
955
Задължителната застраховка "Гражданска отговорност" на шофьорите може да поскъпне от Нова година с 5-10%, прогнозираха представители на бранша. Това може да доведе до вдигане на тарифите с около 20 лв.

Според Стоян Проданов, който е изпълнителен директор на една от големите застрахователни компании, през следващите години цената ще върви нагоре, като единственият въпрос е с какво темпо ще става това.

"Не може да се случва друго, защото събитията, които застрахователите трябва да плащат, не намаляват, лимитите се увеличават, освен това и съдилищата присъждат все повече и все по-големи обезщетения и тези средства трябва да бъдат събрани от застрахованите лица", поясни Проданов пред Нова тв.

Според други представители на бранша обаче на пазара има твърде голяма конкуренция и всяко вдигане на цените ще доведе до намаляване на клиентите. Затова вероятно значителна част от компаниите ще се въздържат от промяна на тарифите.


Виж коментарите (9)
Още новини от Национални новини:
Проблеми с издаването на шофьорските книжки
Сузанита за Кристиан: Сигурно са били друсани с райски газ
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов от Враца: Няма да ви стигнат нито работниците, нито проду...
Борисов с реакция след покушението над словашкия премиер Роберт Ф...
Министерски съвет осъжда атентата срещу словашкия премиер


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).