Прокуратурата: Дело "Кешгейт" в СГП няма

Автор: Неда Узунколева
Коментари (0)
13:05 / 29.01.2024
626
Прокуратурата отговори на писмото на председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, в което той попита защо държавното обвинение не оповестява данни за проверки в президентството. Изявлението дойде от Софийския градски прокурор Илияна Кирилова, предаде репортер на "Фокус". 

"Дело "Кешгейт" в Софийската градска прокуратура няма. Ако е имало нещо в Специализираната прокуратура, ние в момента правим ревизия на тези дела, тъй като получихме една огромна бройка. А що се отнася президента Радев - знаете, че има едно решение на КС и там в момента няма какво да се направи, докато г-н Радев е държавен глава", заяви Илияна Кирилова, градски прокурор на София.

По рано днес Пеевски направи официално писмено изявление, в което настоява компетентните органи да информират за сигнали, данни и ход на преписки от последните три години, за които многократно е писано и говорено в публичното пространство. Скандалните разкрития, заради които Пеевски определи президентството като “тъмна институция, пълна с много кеш" станаха известни като Кешгейт - пътят на Копринката на името на президентския съветник Николай Копринков.

"Ако някой има истински доказателства, е длъжен да ги предостави, но и да носи отговорност за достоверността за тези сигнали. Призовавам компетентните органите да извадят цялата информация за сигнали, преписки и дела за БТК, КТБ, ББР, за "Булгартабак", за язовири, магистрали, Митници, за "Дунарит" и отравянето на Гебрев, за поставени лица - собственици на имоти, хотели, бизнеси в чужбина и офшорки. Обществото очаква отговори. Аз призовавам отговорните органи да излязат с информацията, която имат до момента", каза президентът в отговор на обвиненията на Делян Пеевски.

Виж коментарите (0)

Още по темата (952):
14.05.2024 Край на рекламата на хазарт! Законът е обнародван в Държавен вестник
13.05.2024 49-ия парламент: Равносметката
09.05.2024 Румен Радев за промените в Закона за хазарта: Чакам експертите си, за да взема окончателно решение
08.05.2024 Започва инвентаризация в "Лукойл"
06.05.2024 Отиде си народен представител и бивш евродепутат
01.05.2024 Йотова с първи коментар за промените в хазарта: Набързо приетите закони винаги показват след това, че не работят
Още новини от Национални новини:
Обявиха причините за катастрофата с автомобила на НСО
Честито на печалившите! България има нов тото милионер
Бойко Борисов: Инерцията и омразата от последните години вече има...
Първи снимки от катастрофата с Кирил Петков - на място има пожарн...
Ето какво казаха адвокатите на обвиняемия за стрелбата в Арбанаси...
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре. Има пос...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).