Прокуратурата, МВР и НАП погват джигитите по пътя

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
11:16 / 14.11.2023
444
И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов проведе работно съвещание с главния секретар на МВР главен комисар Живко Коцев и с изпълнителния директор на Национална агенция за приходите Румен Спецов, на което бяха набелязани мерки за ограничаване на тежките пътнотранспортни произшествия, причинени от системни нарушители на пътя, съобщиха от пресцентъра на НАП.

Изразено бе общо становище, че е необходим институционален отговор спрямо водачите на автомобили, които целенасочено нарушават правилата за движение, демонстрирайки явно неуважение към обществото и законоустановените правила посредством разпространяването на снимки и видеосъдържание на шофиране с многократно превишена от допустимата скорост и др.

Предстои в кратки срокове органите на МВР да установят и изготвят база данни на водачи на автомобили, които многократно са нарушавали правилата за движение по пътищата. За целта ще се използва както системата на "Пътна полиция“, така и камерите за видеонаблюдение на общините и на Агенция "Пътна инфраструктура“. Ще бъде обърнато внимание на прокурорите при районните прокуратури в страната, както и на органите на "Пътна полиция“ - МВР и на районните инспектори за незабавно установяване на водачите на МПС, чиито нарушения са документирани и публикувани в различни онлайн платформи, за да бъдат санкционирани според нормативната уредба.

В хода на разговора бе обърнато специално внимание на зачестилите случаи на тежки пътнотранспортни произшествия, причинени от водачи на автомобили, които управляват луксозни автомобили,  без да е установен произходът на средствата за тяхното придобиване. В тази връзка и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев и изпълнителният директор на НАП Румен Спецов се обединиха около общото становище за необходимостта от проактивен подход от страна на приходната администрация, включително извършването на ревизии на собственици и ползватели на луксозни и мощни автомобили, за които има данни, че произходът на средствата може да е от нерегламентирана дейност.

Виж коментарите (0)

Още по темата (39):
13.05.2024 Вътрешният министър с нови подробности за акцията срещу купения вот в
Бургас
13.05.2024 Калин Стоянов разпореди нова акция, милиони са на мушката
05.05.2024 Близо 30 000 кутии цигари в режещи машини откриха на ГКПП Капитан Андреево
04.05.2024 Удар на бургаските митничари: Хванаха луксозно яхтено оборудване за над 100 бона
15.04.2024 Започват проверки на шофьорите!
03.04.2024 Шефката на Агенция "Митници": Не познавам Паскал, искам да спра
контрабандата
Още новини от Национални новини:
Държавните университети затварят врати, ето кога
Новости има при бюлетините, а гласуването на машина е по познатия...
Добра новина за инфлацията, кредитите и лихвите в България
Отбелязваме Международния ден на семейството
Честваме паметта на монах, който е приел ангелски образ
8 области са в жълто и предупредени за опасно време днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).