Прокуратурата и ГДБОП проверяват за хакерски атаки срещу "ПИК" и "Труд"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:19 / 21.10.2021
786
Таблоидният сайт ПИК и онлайн изданието на в. "Труд" са били подложени на хакерски атаки, съобщиха от Софийската градска прокуратура. По случая е възложена проверка на Главната дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) в МВР.

Държавното обвинение уточнява, че сайтът ПИК е атакуван в периода между 12 и 18 октомври, а "Труд" – на 19 октомври. Хакерските атаки са довели "до сериозни затруднения в работата им и временно прекъсване на достъпа на потребителите до тях".

Сайтът ПИК, собственост на Недялко Недялков, е известен и с политически ангажираните акции, които организира. Главната му редакторка Звездомира Мастагаркова активно участваше в протест на симпатизанти на ГЕРБ през лятото, организиран по повод привикването на лидера на партията Бойко Борисов на разпит в МВР.

В края на 2019 г. Мастагаркова и Недялков организираха контрапротести в защита на кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор. Техните събирания съпътстваха и двете гласувания за Гешев през октомври и ноември 2019 г. във Висшия съдебен съвет (ВСС).

Издаваният от Петьо Блъсков в. "Труд" също не крие близостта си до бившите управляващи. През лятото депутатът от ГЕРБ Тома Биков обвини служебния културен министър Велислав Минеков в това, че заплашва "плурализма и свободата на словото", тъй като иска да изгони редакцията на вестника от ведомствено помещение заради забавени наеми.

Наскоро по публикация на "Труд" Специализираната прокуратура образува проверка срещу бившия служебен икономически министър и един от лидерите на новата политическа формация "Продължаваме промяната" – Кирил Петков.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).