Провериха над 100 автомобила за трафик на деца

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:33 / 26.07.2021
658
В международна полицейска операция участваха служители на сектор "Трафик на хора“ при ГДБОП – МВР и Националната комисия за борба с трафика на хора в страната. 

Главна дирекция "Гранична полиция“ и Дирекция "Международно оперативно сътрудничество“ оказаха съдействие в хода на извършваните действия с оглед непрекъснатия обмен на оперативна информация и координацията с останалите участващи държави.

В рамките на Съвместните дни за действие на територията на страната ни са извършени проверки на лица с рисков профил, като съгласно плана за провеждане на операцията действията обхванаха територията на ГКПП в страната. Проверени са над 100 моторни превозни средства с пътуващи в тях 138 деца, български граждани.

Контролът е обхванал проверка на документите за самоличност на децата и на придружаващите ги, декларации за преминаване на границата при отсъствие на единия родител, актове за раждане и други документи, релевантни за осъществяване на пътуванията.

При операцията на територията на Европейския съюз са проверени 186 400 души, 22 500 превозни средства, 12 200 локации – частни имоти, търговски обекти, хотели, авто и ж.п. гари, пристанища, аерогари и гранични контролно-пропускателни пунктове, 72 850 документа за самоличност и други документи. Извършени са 175 ареста на заподозрени в трафик на хора и са стартирани 181 нови разследвания. Идентифицирани са 187 потенциални жертви, 92 от които непълнолетни, съобщават от МВР.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).