Пътуването до морето с билет влак-автобус

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
12:11 / 19.01.2010
1183
Край на чуденето как да се пътува най-евтино и сигурно до курортните селища край морето или в планината. БДЖ ще предложи пакетна услуга за влак и автобус, като до края на годината ще бъдат обхванати всички възможни дестинации, съобщи министърът на транспорта и съобщенията Александър Цветков. Този пазарен подход ще бъде част от новата маркетингова стратегия, която цели да измъкне железницата от финансовия недоимък.

Цените на комбинираните билети влак - автобус ще бъдат атрактивни, така че хората да ги предпочетат пред два отделни билета. Освен това така ще си гарантират, че при пристигането си с влак в Бургас имат осигурен транспорт за курорта си. С един билет, купен на касата на Централна гара София, на друга гара или в някое от пътническите бюра на БДЖ, семейството ще може да стигне до Созопол, Царево или Резово.

През миналия август железопътната компания предложи пробно услугата и започна да продава чрез Международно пътническо бюро "Рила" в София билети за комбиниран превоз по схемата "влак - автобус", но само за организирани групи. Предлаганият жп маршрут беше София - Бургас, а оттам с автобус до всяка точка на Черноморието и обратно. При пътуване в двете посоки автобусният превозвач даваше 10% отстъпка. През есенно-зимния сезон пакетната услуга беше спряна.

От това лято пакетът "влак - автобус" ще се предлага и за единични пътувания. Ще бъдат обособени и гари-автогари, откъдето ще тръгват автобуси, които ще поемат пътниците на влака по различни направления. БДЖ ще върне и вагоните за превоз на автомобили в нощните бързи влакове през лятото.

Предстои БДЖ да намали и разходите си. От октомври 2009 г. до май 2010 г. трябва да бъдат съкратени 2000 души. Вече са уволнени 553 души, а в процес на освобождаване са още 700 души. Най-много до 5 дни да закъсняват заплатите и авансите на железничарите, се разбраха вчера синдикатите, ръководството на Министерството на транспорта и шефовете на железницата. Преговорите по допълнителните плащания продължават.

Източник: в. "Стандарт"

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Сигнал: На магистрала "Тракия" е много опасно в момента
Проблеми с издаването на шофьорските книжки
Сузанита за Кристиан: Сигурно са били друсани с райски газ
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов от Враца: Няма да ви стигнат нито работниците, нито проду...
Борисов с реакция след покушението над словашкия премиер Роберт Ф...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).