Разкриха как са се озовали стъклата в десерта от детска кухня "Карамфил" във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (6)
12:59 / 17.12.2019
1264
След подадения сигнал за открити стъкла на дъното на съд, от който се разлива десерт за децата в детска кухня "Карамфил", незабавна проверка и разследване са установили обстоятелствата, при които опасните предмети са попаднали в крушовия десерт, научи Varna24.bg.

Още вчера от дирекция "Здравеопазване" в Община Варна е разпоредена проверка, сформирана е комисия, която е извършила оглед на обекта и са изискани писмени обяснения от работещите в пункта, пряко ангажирани с приготвянето на храната.

По информация на Светослава Енчева, майката, дала гласност на случая за медията ни, проверката е установила, че виновникът за ситуацията е същата служителка, която е извадила стъклата от дъното на тенджерата. Жената първоначално се опитала да прехвърли вината на колегите си, приготвящи десерта. В хода на разследването обаче служителката си признала, че при вземането на задължителните проби от менюто, които се отделят всеки ден и престояват 24 часа в хладилника на кухнята за евентуална проверка, стъкленият буркан се счупил и дъното му паднало в казана. Пред проверяващите обаче служителката обяснила, че се е изплашила и отрекла да е разсипвала десерт от същия казан, като твърдяла, че веднага го е подменила с друг, в който имало десерт. 

"За мен в това няма логика, при условие, че пред свидетели същата служителка извади стъклата и започна да се вайка как така са попаднали там с упрек към колегите си. Очевидно е, че десерт, в който е имало остатъци от счупения буркан, е бил раздаден на майките пред нас. Самата служителка заяви, че са минали 150 човека на опашката в кухнята. Ако на някой му се струват много, ще уточня, че събота и неделя в пункта се събират майки от "Багова" и "Карамфил". Благодарна съм за бързите мерки, но смятам, че тази жена трябва да понесе отговорността си за стореното. Радвам се, че нямаше последствия за децата при тази напълно неразумна и неадекватна реакция. Радва се също така, че бяха взети спешни мерки за решаването на проблема", коментира още Светослава Енчева. 

От Община Варна са взети мерки да бъде извършен допълнителен инструктаж на целия персонал, ангажиран с приготвянето и раздаването на храната в детските кухни на Варна.

Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).