Разясниха за задължителните технически паспорти на автомобилите

Автор: Илиян Радков
Коментари (8)
16:53 / 14.08.2019
1147
Автомобилите в България вече ще трябва да имат технически паспорт. Актуалната тема за водачите на моторни превозни средства не остана незасегната по време на семинара, организиран от Главна дирекция полиция и МВР под надслов "Пази живота на пътя – шофирай трезво и отговорно“, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Събитието се провежда в Пловдив.

"Групата, която изготви другите два законопроекта, ще се събере и ще прецени кои от забележките и предложенията ще останат. Това, което е предвидено преди първоначална регистрация, е на превозните средства в страната да се извършва идентификация и проверка на техническото състояние. Това, че ще има паспорт с техническите данни. Това са данни, които ще се съхраняват в информационна система, предавани електронно към МВР.

Дали паспортът ще бъде физически на хартия, или ще бъде чрез достъп до системата, е въпрос на преценка. В самия закон е написано, че при регистрация в МВР, МВР ще има достъп до системата и няма да изисква паспорта на превозното средство да се представи. Единствено ще представи договор за представяне на собствеността. Преглед и идентификация в момента не мога да кажа колко ще струва. Може би трябва да се рагламентират някакви пределни цени за тази дейност, което ако постъпят такива предложения, ще бъдат обсъдени и ще бъде взето решение“, обясни Бойко Рановски, директор на ИААА – МТИТС. Вижте във видеото какво още каза той.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (8)
Още новини от Национални новини:
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...
Земетресение в Черно море е станало тази сутрин
Джип предизвика тежка катастрофа, шофьорът бил много пиян
Една област въведе спешни мерки заради заболелите от коклюш
Увеличават заплатите в Българската армия с 30%
Черни облаци надвиснаха над Лена Бориславова, отива на съд за кле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).