Решетки за обвинен в палеж на магазин и други тежки престъпления

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:19 / 09.08.2016
834
По искане на Районна прокуратура - Ямбол вчера в късния следобед, Районен съд - Ямбол задържа под стража Ганчо Николинов Петров - от с. Зимница, област Ямбол за извършени три тежки умишлени престъпления - палеж на магазин, противозаконно държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси и противозаконно държане на високорисково наркотично вещество.

Роденият през 1988 г. Петров е извършил престъпленията след като е бил многократно осъждан за извършване на деяния, свързани с отглеждане на растения от рода на конопа и отново за държане на високорисково наркотично вещество.
За извършване на престъплението по чл.330, ал.1 от НК - палеж, законодателят е предвидил наказание от 1 до 8 години "Лишаване от свобода"; за престъплението по чл.339, ал.1 от НК е предвидено наказание от 2 до 8 години "Лишаване от свобода", а за това по чл.354, ал.3 от НК - наказание "Лишаване от свобода" от 1 до 6 години и "Глоба" от 2 000 до 10 000 лв.

Фактите оповестиха на среща с журналисти днес зам.апелативният прокурор и говорител при АП - Бургас - Йовита Григорова, зам. окръжният прокурор на ОП - Ямбол - Едмонд Гоцев, наблюдаващият прокурор - Иван Иванов - зам. районен прокурор при РП - Ямбол и директорът на ОД на МВР- Ямбол - Генчо Иванов.

Прокурор Григорова уточни, че палежът е бил извършен след много добра предварителна подготовка от страна на обвиняемото лице чрез използване на запалителна течност, възпроизвела за много кратко време висока температура в обекта на престъплението, като е съществувала реална опасност от засягане на други имоти, в които е имало постоянно живущи.

Прокурор Григорова акцентира на отлично свършената работа, както от страна на прокуратурата, така и на органите на МВР.

Директорът на ОД на МВР - Ямбол - Генчо Иванов съобщи, че в хода на разследването са извършени в максимално кратък срок стотици оперативни действия, като са налице доказателства за причастността на обвиняемия Петров и към още един палеж на недвижим имот, извършен през първата половина на годината на територията на гр. Ямбол.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Сигнал: На магистрала "Тракия" е много опасно в момента
Проблеми с издаването на шофьорските книжки
Сузанита за Кристиан: Сигурно са били друсани с райски газ
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов от Враца: Няма да ви стигнат нито работниците, нито проду...
Борисов с реакция след покушението над словашкия премиер Роберт Ф...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).