Родители излизат на пореден протест, искат всички ученици да се върнат в клас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
12:30 / 18.11.2021
1082
Родители излизат на пореден протест с искане всички ученици да се върнат в клас. Той е насрочен за 20 ноември, събота, от 12 часа, край фонтана пред Президентството.

"Ако сте от град, различен от София, излезте пред кметството във вашия град в 12 часа на обед с децата си. Вярвам, че ще успеем, но за това ни трябват три неща - усилия, силен глас и чифт обувки, с които да излезем от къщите си“, се казва в анонса на събитието във Фейсбук.

Този път те са провокирани конкретно от решението на МОН от вчера, училищата, които сами осигурят тестове, да могат да върнат учениците и по-рано.

"Ние обаче не знаем кога е по-късната дата“, сподели Магдалена Абаджиева, основател на фейсбук групата "Да запазим училището като средище за децата“, която е и организатор на протеста.

"Ние не знаем самото министерство, ако трябва да се справи само, кога би могло да върне големите ученици в клас. А те бяха най-ощетени и това за тях продължава вече трета година“, добави тя.

Към момента в складовете тестове за по-големите ученици няма, обясни министърът на образованието Николай Денков след заседанието на МС днес а причината, по думите му е, че на дистрибуторите им трябва време, за да направят доставките, предава "Дарик радио".

Липсата на ясна стратегия и конкретен времеви диапазон за връщането и на по-големите ученици разгневи голяма част от родителите. Според тях това е прехвърляне на топката между ведомствата и училищата и неизпълнение на решението за тестването, което властта сама взе.

От всичко това потърпевши са учениците, които вече трета година стоят вкъщи, на фона на работещи молове, фитнеси и ресторанти, споделиха родители.

Виж коментарите (1)

Още по темата (14361):
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Окончателно: Оправдаха Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие риск от усложнения, не предприемайте самолечение!
08.04.2024 Костадинов се изправя пред съда
Още новини от Национални новини:
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Министър Евтим Милошев приключи тридневната си обиколка по Черном...
Хакери измамиха жена на програмист, той им обяви война
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).