Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Родители възмутени: Представиха пред петокласници книга със сексуално съдържание
Автор: Екип Burgas24.bg 08:59 / 18.04.2023Коментари (6)691
© NOVA
Книга със сексуално съдържание и циничен текст е била представена пред ученици в пети клас. Част от тях дори са си купили четивото. За случая сигнализираха възмутени родители от няколко училища в Хасково. Представянето е било част от проект на фондация, насърчаваща четенето сред децата.  

"Книгата се казва "Да пробудиш драконче". На някои страници има нецензурни и груби изрази. Потресена съм. Рекламира се алкохол, насърчават се децата да пият", разказа Живка Ванчева, майка на петокласничка.

"Този проект дойде като естествено продължение на Седмицата на детската книга. Когато се срещнахме с авторите, бяхме във възторг, че искат да представят на децата нови, млади автори", коментира в ефира на "Здравей, България" Веселина Политова, началник на регионалното управление по образование.

Инициативата е на Константин Иванов и неговата фондация.

"За съжаление не познаваме изцяло текста на четивото. Винаги предварително изпращаме списък с имената на книгите и авторите на родителите. При желание може да се научи много за тях в интернет. Книгата повече няма да бъде представяна на децата. Договорът с автора е  прекратен", обясни той.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Глупости, това е художествена литература, а тази статия и този родител са НЕАДЕКВАТНИ. Книгата е феноменална !
0
 
 
Кажете коя е тази фондация и кои са и спонсорите. Училището освен това е място за учене, не за представяне на "нови" автори, анкети и друга несвойствена дейност.
0
 
 
А пък аз, когато бях пети клас, видях в училищната библиотека книга в която пак имаше сексуално съдържание, но образователно. Книгата не беше нова. Това се случва 1999 година. От нея научих за контрацептивите, ерогенните зони и куп различни неща, за които повечето родители се сещат около десети клас.
0
 
 
Загрижените родители да прекарат 20 минути в двора на някое училище или в мол в извънучебно време. Да видят как децата им псуват като каруцари, "обличат" се по бельо и крещят по улиците.
0
 
 
Айде пак от болната на здравата глава.Началник образование,не била чела книжлето,ама го препоръчва на децата и родителите.Ами за какво си на това място ма патко с патките
0
 
 
Е, приканвал ги да пият и да правят секс... Свиквайте! Не сте очаквали, че от ЕС това ще ни го наложат, нали? Родител 1, Родител 2, десетки видове пол, насекоми в храните, химия в ежедневното меню. Но иначе всички много загрижени за моето здраве. А защо не мога да намеря едно предаване от БНТ1 или БТВ (не помня точно), което се казваше "На какво ни учат европейските педофили"... Сигурно, защото не е политкоректно. Та, така бг мами и бг папи. Свиквайте. Това ви чака!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Земетресения в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: