Шеф Токев: Един от най-любимите ми моменти е да приготвям палачинки с внучката си

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:26 / 04.10.2022
611
България има огромен потенциал да се развива в ресторантьорския бранш. Тя може да бъде страната на най-качествените хранителни продукти и да предлага най-качествената храна. Това каза шеф Андре Токев за Businessnovinite.bg в новия епизод на Бизнес Видео Подкаст.

"Винаги съм си представял, че сме кулинарна дестинация, тъй като имаме много, което да предложим, но нямаме самочувствието да го направим.“

Работата обаче го е научила, че няма невъзможни неща. За него също е важно да показваме забравените занаяти и традиции.

"Не познаваме историята си, която е древна. Аз самият пътувах много из страната ни и исках да науча повече за културата и регионите ни. Да ги пазим означава да имаме идентичност“, сподели той.

За да вървиш напред, трябва да четеш, никога да не си доволен от това, което си в момента. Безсмислено е да спреш изведнъж, докато се катериш по стълбичката. И винаги трябва да надграждаме това, което сме постигнали.

Той разказа как се поддържа ресторантьорски бизнес у нас. Това не е било трудно до момента, в който пандемия, война и енергийни кризи не са оказали влияние върху сектора. По думите му, дори културата на работа се е променила. Има затруднения и с намирането на квалифицирани кадри.

"Но сега светът е пред изграждането на нов ред и мисля, че е важно да преоткрием бизнеса си сами“, казва шеф Токев. За него е важно, колкото и да са трудни времената, да има разбирателство и да си помагаме, за да постигаме целите си. Иначе промените са задължителни, за да вървим напред.

Въпросът, който го затруднява обаче, е свързан с неговите вкусове и предпочитания за кухня. Обича да си похапва всичко, а готвенето е голямата му страст. Не може да каже, че нещо конкретно му е любимо. Където и да отиде, в малко селце или регион, може да открие нещо различно.

 "Зависи и от настроението. За мен е като музиката – има дни, в които ти се слуша пънк и такива, в които ти се слуша Моцарт. Храната трябва да е точно това – да ти носи душевна наслада и да се чувстваш добре“, категоричен е той.

А готвенето е такова удоволствие за него, че си почива в кухнята, обича да чете готварски книги, да гледа кулинарни филми, а един от най-любимите му моменти е да приготвя палачинки с внучката си.

Казва, че когато човек обича професията си, това е магия.

"Обичах да си похапвам като дете и тази любов към храненето и хубавите продукти ме накара да почна да готвя по малко, след което превърнах хобито в професия“, споделя шеф Токев и не съжалява за нищо.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6853):
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Вини Джоунс отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов сподели за уроците, които научаваме от бащите си
08.03.2024 Кейти Пери напомни колко дръзка може да бъде
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
04.02.2024 Дует "Ритон" издадоха тайната съставка на голямата любов
Още новини от Национални новини:
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).