Шофьор остана месеци без книжка, въпреки че е платил глобите си

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
09:16 / 22.06.2020
1005
Шофьор издирва книжката си по трасето между Велико Търново и София. Всичко започнало, когато мъжът бил спрян за проверка и се оказало, че има да плаща глоби.

Александър Панев пътувал от София към Велико Търново. На влизане в града го спират за полицейска проверка. Полицаят му казва, че има неплатени глоби и по закон книжката му трябва да бъде отнета.Така и става.

"Извикаха ме до патрулката и ми издадоха свидетелство за отнемане на книжката. Още на следващия ден заплатих всички дължими глоби. Това се случва на гише за електронно плащане във Велико Търново", обяснява Александър пред Нова тв.

Когато се прибира в София, Панев пробва да си вземе книжката. На гишето в столицата разбира, че има още едно неплатено задължение от 2016г. Заплаща и него. Служителка му обяснява, че книжката му все още не е пристигнала от град Велико Търново и той трябва да дойде отново след седмица.

"Работата ми е свързана с много движение и автомобилът ми е нужен. След седмица отново отидох за книжката си, като показах всички платежни документи. Казаха ми, че не знаят къде се намира документът и трябва да се върна отново след седмица", разказва Панев.

"Най-лесното е да има ПОС терминали във всяка патрулка. Така всеки добросъвестен човек, който иска да си плати ще може да го направи веднага. Има много хора, които не искат да си плащат и те трябва да бъдат принудени. Но тези, които искат да си платят нямат нужда от неудобства", смята Илия Тодоров от Българска асоциация на пострадали по катастрофи.

От МВР Велико Търново отговарят, че вече тече проверка по случая. Ако се установи, че служител е проявил небрежност – той ще бъде наказан. Часове по-късно книжката на Панев пристига в София.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...
Земетресение в Черно море е станало тази сутрин
Джип предизвика тежка катастрофа, шофьорът бил много пиян
Една област въведе спешни мерки заради заболелите от коклюш
Увеличават заплатите в Българската армия с 30%
Черни облаци надвиснаха над Лена Бориславова, отива на съд за кле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).