Ще отнемат ли колите на пияни и дрогирани шофьори?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (5)
09:10 / 12.04.2022
519
Предложение предвижда да се отнемат колите на пияни и дрогирани шофьори. Според експерти обаче подобна мярка трудно ще проработи.

"Всяка мярка, която ще доведе до по-малко катастрофи и загинали, има смисъл. След като си употребил алкохол или наркотици – това е умишлено престъпление", коментира Илия Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи пред Нова телевизия.

Според него обаче има опасност да се стигне до неприложимост на подобна мярка. Например ако автомобилът не е собственост на човека, който се е качил пиян или дрогиран зад волана.

"Тази идея е стара и е чист популизам. В последния ден е и плод на кризисен пиар от страна на прокуратурата", коментира адвокатът и бивш вътрешен министър Емануил Йорданов.  

По думите му решение на КС дава отговор на въпроса може ли да бъде наложена подобна мярка. "Решението е блестящо мотивирано. Подобна мярка може да създаде повече проблеми, отколкото да реши такива", каза Йорданов. "Представете си, че автомобилът е лизингов. Как ще конфискуват на търговско дружество автомобила", заяви Емануил Йорданов.

Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
Експерт: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Даровита студенткa ще учи в Кеймбридж и има нужда от нашата подкр...
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).