Скъсал ли е с реалността Слави Трифонов?

Автор: Любомир Минчев
Коментари (6)
10:52 / 28.09.2021
1786
Очаквано Слави Трифонов се нахвърли на социолозите, тъй като те спряха да говорят за ИТН. Ако говорят, то е за да отбележат, че спадът в доверието към партията му е някъде към 7% в сравнение с изборите на 11 юли.

Лейтенантите Тошко Йорданов и Филип Станев още не са коментирали темата, но очевидно и те са събрали много социологически гняв и чакат да се качат отново на парламентарната трибуна, за да му дадат воля.

Появиха се заглавия, че Трифонов се е подиграл на социолозите. Предстои да видим дали избирателите няма да се подиграят с претенциите му след двата последователни провала. Основания за нападките на Дългия са колебанията на социолозите за мястото на ИТН на изборите на 4 април и 11 юли. Трето-четвърто място за ИТН, прогнозираха агенциите на първите избори тази година, а формацията се оказа на втора позиция. Последваха прогнози за второ място през юли, а ИТН спечели.

Трифонов дава тези примери и праща социолозите на майната им. Те, разбира се, не са цвете за мирисане, но при всеки нов проект има колебания за електоралната нагласа. Същото сега ще видим и за "Продължаваме промяната“ – четвърти, трети, втори, че дори първи.

На 9 септември "Галъп“ не включи  ИТН дори в тройката на своя сондаж за изборите на 14 ноември. На 17 септември агенция "Маркет линкс“ е по-благосклонна – трета позиция за ИТН.  Това са прогнози, които вбесяват "народния любимец“.

Трифонов трябва съвсем да е скъсал с реалността, ако си въобразява, че политическата му пирамида продължава да се радва на огромна популярност. Дори телефонните измамници са по-изобретателни – всеки ден мислят нови хватки за баламурниците, а Шоуто залага на изпитана схема – нали ни познавате, ние сме същите и продължаваме напред. Само че избирателите опознаха доста добре Пирамидата в два парламента и освиркванията вече се чуват по-отчетливо от аплодисментите.

Докато жигосва социолозите, Трифонов не е разбрал и друга промяна, настъпила от 4 април насам – как партията му се е превърнала в токсична, любимото му определение за другите – ГЕРБ,БСП и ДПС. Кирил Петков и Асен Василев говорят за общи действия с ДБ и ИБГНИ, но пропускат ИТН.  За тях е очевидно, че нямат работа с пирамиди.

Провалът на Трифонов ще блесне по-категорично на14 ноември, когото няма и да го питат искаш ли да правим правителство. Но пък ще получи онова, което търсеше на изборите досега  - нито първи, нито втори, нещо като балансьор, нещо като златен пръст. Но ако наистина има такъв народ, няма да получи и това.

Още интересни местни и политически анализи може да четете в ZaPlovdiv.bg! 

Виж коментарите (6)

Още по темата (3144):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха варненка, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021 г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).