Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Слави Трифонов с гневен коментар: Националната чест и достойнство не са за продан!
Автор: Екип Burgas24.bg 19:07 / 06.04.2022Коментари (9)1337
©
Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов коментира във Фейсбук профила си отношението на Кирил Петков и към Северна Македония, и към избора за шеф на БНБ, видя Plovdiv24.bg.

Публикуваме поста на Слави Трифонов без редакторска намеса:

Искам да ви кажа нещо. Ще го направя както винаги – открито, без увъртане и честно. Независимо на коя партия симпатизирате, независимо за коя партия сте гласували, независимо дали изобщо сте гласували, има нещо, което – като български граждани - трябва да знаете всички.

Както знаете, преди да се създаде това правителство, четирите партии проведохме преговори и подписахме коалиционно споразумение. В него, в частта “Външна политика", всички се съгласихме, че България запазва досегашната си позиция по отношение на Северна Македония. Това означава, че започването на преговорите със Северна Македония за членството им в Европейския съюз ще се случи едва тогава, когато те започнат да изпълняват договора между двете държави, подписан през 2017 година. За съжаление, премиерът Кирил Петков през цялото време се опитва да заобиколи това споразумение и да отхвърли ветото на България без никакви условия. Той желае до края на юни да започнат преговори със северномакедонците, без да има никакви юридически гаранции за спазването на правата на българите в тази държава. Уточнявам, че това той правеше без да съгласува изявленията и действията си не само с дипломатите от Министерство на външните работи, но и без съгласуване с коалиционните партньори, камо ли с Народното събрание. А България е парламентарна република и българският парламент има ясна и категорично изразена позиция по тази тема. Позиция, препотвърдена от всички парламентарни групи на последния Консултативен съвет за национална сигурност при президента.

Огромна беше изненадата на дипломатите от Министерство на външните работи, като и на хората от “Има такъв народ", когато чужди дипломати изявиха учудване, че коалиционните партньори не знаят какво точно е обещал министър-председателят Кирил Петков, при положение, че има още три формации в управляващата коалиция. Едва тази седмица чуждите дипломати разбраха, че в коалицията няма единно решение по този въпрос.

Ние от “Има такъв народ", както и аз, като гражданин на България, смятам, че има неща, които не се търгуват. Националната чест и достойнство не са за продан. Правата на българите в Северна Македония – също. Историческата памет и истина – не са за продан. Така смятам аз. Надявам се, че така мислите и вие. Просто сме българи. Затова ние от “Има такъв народ", няма да се съгласим с безусловното и уговорено някъде на тъмно вдигане на ветото пред Северна Македония.

И още нещо. Днес с изумление разбрах, че Кирил Петков си е позволил да направи изключително нецензурна, груба и невъзпитана квалификация в личен план към господин Любомир Каримански, кандидат за управител на БНБ. От уважение към вас няма да цитирам точните му думи. Искам само да му напомня, че изборът за шеф на БНБ е от компетенцията на Народното събрание, а не на Министерски съвет.

Уважаеми българи и уважаеми партньори от коалицията, която управлява в момента България, времената са такива, че моментът не е подходящ нито за нови избори, нито за нови сътресения. Затова искрено се надявам, че министър-председателят ще ревизира отношението си и към Северна Македония, и към избора за шеф на БНБ. Защото това са въпроси, които касаят не само управляващата коалиция, а всички българи.



Още по темата: общо новини по темата: 842
20.03.2024 »
06.03.2024 »
06.01.2024 »
13.12.2023 »
13.11.2023 »
24.10.2023 »
предишна страница [ 1/141 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Националната чест и достойнство не може да е залог ,за кокала в споделената власт. Крайно лицемерен,селски тарикат. Пише едно ,а върши друго. Ако имаше чест и достойнство ,излизаш от коалицията ,правителството пада и Кирчо няма опасност да направи това за което храчиш. Това е чест и достойнство. Националните интереси ,а не твоите за кокалчето във властта.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+1
 
 
Ква ли помия не му ляха на главата комунистическите кадри скрити зад джендърценности днес на Трифонов ,а той без овъртания си го каза в прав текст Не на Макаците в ЕС докато са макаци. Да спазват уговорките си с нас ако сакат ЕУто
0
 
 
Да ама ти си продажник. Ако имаше чест и достойнство щеше да напуснеш коалицията. Но за теб е по "достойно" да скимтиш и пишеш едно ,а да си натискаш г*за до Кирчо. По важно е да не продадеш България ,но за теб е по важно да няма избори щото не било време за избори!!! Много удобно. Седим си с огромно възмущение и чакаме Кирчо да мисли ,като българин ,а той е гнусен лъжлив мръсник ,който ти крепиш. А колко е лесно да не осъществи замисъла си ,просто защото няма да е на власт ,ако ти го зарежеш. В името на България и интересите и ,а не в името на коалицията и твоя кокъл.
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 06.04.2022 г.
+5
 
 
Ами, прав е чалгаря в двата казуса.
0
 
 
Слави,ти защо влезе в тази коалиция заедно с БСП? На два пъти можеше да направиш твое правителство, но те хвана шубето... Относно Северна Македония, нали обеща да им изпратиш космонавт, сега си в управлението, няма ли да си изпълнен обещанието?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: