Спасиха британка, след като лодката й потъна във Варненското езеро

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
13:06 / 26.02.2020
1002
Британска гражданка беше спасена, след като мотораната й лодка потъна във Варненското езеро преди ден. Причината за инцидента били силните пориви на вятъра, които са преобърнали плавателния съд. Жената живее на лодката повече от 20 години, съобщава БНТ.

56-годишната британка е с лодката си във Варненското езеро от две години. След инцидента жената е в шок, но възнамерява да отстрани щетите и отново да заживее в плаващия си дом. В пика на бурята тя се е намирала на борда на плавателния съд.

Росен Георгиев, управител на фирма за водолазни услуги коментира: "И се е борила до последния момент с всички възможни средства. В късния следобед пристигна в нашия офис абсолютно мокра, кървава, като корабокрушенец. Отдадохме й първа помощ, за щастие имахме и лекар, който я прегледа".

Силният вятър е откъснал котвата на лодката, след което я изхвърлил на брега. Ударите в камъните са пробили корпуса, което почти е потопило плавателния съд. Изваждането му няма да е лесно, защото достъпът на сухопътна техника е ограничен.

"Вариантът е да се извика плаващ кран. Другият вариант е да се вдигне с въздушни балони по водолазен способ. В крайна сметка това е въпрос и на финанси и собственикът решава докъде е възможно", допълва Росен Георгиев.

 

Водолази ще извършат още подводни огледи на моторната лодка, преди да се предприеме операция по изваждането й от морето.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Джип предизвика тежка катастрофа, шофьорът бил много пиян
Една област въведе спешни мерки заради заболелите от коклюш
Увеличават заплатите в Българската армия с 30%
Черни облаци надвиснаха над Лена Бориславова, отива на съд за кле...
Енергийният министър отива в Турция, за да предоговаря споразумен...
Има ли шанс стойността на имотите да започне да се понижава?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).