Специалист за инцидента в Розово: Може да става дума за незправност в автомобила

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:16 / 07.08.2019
902
4-годишно момиченце загина при нелеп инцидент в казанлъшкото село Розово. Деца играели на улицата, когато паркиран наблизо джип, без шофьор, потеглил неочаквано и прегазил детето. Близък на семейството на загиналото момиченце паркирал возилото по-рано, без да дръпне ръчната спирачка на стръмен наклон, предаде NOVA.  Предстои разследващите да изяснят точния механизъм на инцидента. За това колата е конфискувана.

"Когато автомобилът е паркиран трябва да се спазват няколко правила – да се включи превозното средство на обратната на наклона предавка, колелата на колата задължително да бъдат завити към бордюра или канавката, за да се предпази при евентуално самостоятелно потегляне да не нарани други автомобили или трети лица, които са на пътя", каза Йонко Иванов от Съюз на преподавателите по авто-мото подготовка.

Иванов посочи, че това е пореден инцидент в рамките на 2 години. "Много често става така, че първа и трета предавка се грешат. Заден ход и четвърта предавка – също. Проблем става и когато колата автоматик е оставена на неутрална скорост", добави той.

Според Иванов е почти невъзможно ръчната спирачка да бъде освободена от малко дете. По-скоро при инцидента с 4-годишното дете става въпрос за неизправност на автомобила или неактивиране на ръчната спирачка.

Йонко Иванов заяви, че 30% от ръчните спирачки на автомобилите у нас са неизправни. "Това е проблем на техническия преглед", уточни той.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
От кои вируси трябва да се пазим тази пролет
Един милион българи потеглят
Д-р Илиев: Спрете със струпването на хора край бебето
Студентски стол стана хит: Салата за 1,50 и основно за 3 лв.
Сериозен проблем по морето
Как да взимаме по-висока пенсия?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).