Спират доставката на електроенергия към обекти на ВиК Сливен

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
13:28 / 13.10.2020
933
В Електроразпределение Юг постъпи заявка от "ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД като търговец на електроенергия на свободния пазар за преустановяване на доставката на електроенергия към обекти на ВиК Сливен на 15 октомври 2020 г. , за периода от 13:00 до 15:00 ч.

Като причина"ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД посочва неизплатени задължения за потребена електроенергия от водното дружество, клиент на енергийния търговец.

Електроразпределение Юг като мрежови оператор е задължен, съгласно Закона за енергетиката, да спази процедурата и да изпълни заявката, постъпила от търговеца на електроенергия. Ролята на "Електроразпределение Юг“ в подобни случаи е ясно регламентирана от Закона за енергетиката в нормативно установените ангажименти на мрежовите оператори на свободния пазар.

В тази връзка Електроразпределение Юг няма отношение към въпросите, касаещи търговските взаимоотношения между ВиК Сливен и избрания от водното дружество доставчик на електроенергия - относно размер на дълга за консумирана електроенергия, срокове и начини на плащане, договорена цена на енергията и други.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Нова промяна при изплащане на обезщетения за безработица!
Решиха: Без реклама на хазарт в медиите
Изграждането на 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет н...
Важно съобщение преди голямото пътуване за предстоящите празници
Ще върнат ли казармата у нас?
"Алтернативния данък" за гъбите и трюфелите остава, а нулевата ст...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).