Спортният министър намекна за много проблеми около строежа на "Арена Бургас"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
11:43 / 10.02.2017
8397
Проф. д-р Даниела Дашева, министър на младежта и спорта в служебното правителство, представи екипа, с който ще работи през следващите няколко месеца. Зам.-министър на младежта и спорта с ресор "младежки политики" е Мая Тодорова, началник кабинет на министъра е Веселин Радков, главен секретар е Лилия Иванова, съветник на министър Дашева е Емил Костадинов, а директор на Дирекция "Връзки с обществеността и протокол" е Станчо Шукеров.

"Животът на нашето правителство ще е кратък и поставените за изпълнение задачи ще бъдат преди всичко оперативни - каза проф. Даниела Дашева. - Това не означава, че няма да очертаем перспективи за развитието на българския спорт в следващите месеци или години. Идеите, които имаме, ще оставим в наследство."

Една от основните цели на проф. Дашева и екипа й е да работи за възможно най-доброто протичане на Председателството на България в Европейския съюз през следващата година. Министерството на младежта и спорта е отговорно в две направления - спорт и дейности, свързани със спорта, и младежки политики и дейности, насочени към младежкия сектор. 

Втората оперативна задача пред екипа на проф. Дашева е разглеждане и оптимизиране на административната и нормативна уредба в министерството. Тя не е свързана с търсене на нередности, а се налага заради настъпили промени в документи и правилници, подчерта министър Дашева.

Министерството на младежта и спорта залага действия и в сферата на науката в спорта. Ще бъде проведен семинар за специалисти в областта на експертната и научно-приложната дейност, за да се коментират най-добрите практики за координация и контрол на спортната подготовка. 

Екипът на проф. Дашева ще организира и обществен дебат за бъдещето и системата на спорта, която трябва да бъде съобразена с обективните икономически и социални реалности.

"Целта е и занапред да се радваме на успехите на нашите спортисти така, както се радвахме миналата седмица на успехите в сноуборда, а тези дни вероятно и на Григор Димитров" - каза проф. Дашева.

ММС ще съдейства на федерациите по зимни спортове за успешна подготовка и участия в състезания. Министерството очаква не само квоти за следващите зимни олимпийски игри в Пьончанг, Южна Корея, но и престижни класирания.

"Ще съдействаме максимално на всички спортни федерации за това, техните дейности да протичат нормално и в рамките на мандата на това правителство да няма проблеми в усвояването и получаването на средствата, организацията на спортния календар и тренировъчната дейност на спортистите в съответните федерации - каза проф. Дашева.

"Уверявам ви, че работата на министерството ще протича нормално и няма да бъде нарушена. Няма да извършваме самоцелни ревизии и проверки, но ако открием нередности, ще ги обявим. Искаме да видим позитивното и да надградим съобразно възможностите, които ни дават тези два месеца."

Сред приоритетите на министерството е и подкрепата на Варна за Европейска младежка столица. 

"Строителството на зала "Фестивална" върви в норма - каза проф. Дашева. - Очаква се през май или в края на април да бъде готова. Има известно забавяне заради климатичните условия и изискванията за поставяне на настилката. Но то всеки момент ще започне. Проблемите със строителството на залата в Бургас са повече, но и този обект няма да бъде оставен без надзор и възможности да продължи строителството. Връзката между Национална спортна академия и Министерството на младежта и спорта никога не е била само протоколна. Била е достатъчно функционална и действена и ще продължи да бъде такава" - заяви министър Дашева.

Виж коментарите (3)

Още по темата (35):
15.11.2023 От "Академика" отговориха за "Арена Бургас"
15.11.2023 Кметът за "Арена Бургас": "Академика" да си свърши работата и да отвори кашоните с оборудването
14.11.2023 Скандални твърдения за новата спортна зала на Бургас!
18.05.2023 Президентът за новата зала: Тепърва ще се усети ефектът за Бургас и
региона
18.05.2023 Откриха новото спортно бижу на Бургас!
18.05.2023 Весела Лечева с първи коментар за новата спортна зала на Бургас
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).