Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Сръбски учен със скандална статия: Българите са убивали бременни жени и хранели кучетата с човешка плът
Автор: Екип Burgas24.bg 12:36 / 26.03.2022Коментари (4)1056
©
Българите извършват невъобразими зверства спрямо жените. Турците са били по-милосърдни. Българите убивали бременни жени. Така ликвидирали и майката, и нероденото дете. Много бременни жени са изгорени в домовете си заедно с целите си семейства. На жените са отрязвали ръцете, краката, гърдите. След това, а главите им, както и тези на мъжете, момичетата и момчетата, са набивани на щикове , с които се е преминавало "триумфално" през населените места. Освен българите, доволни са оставали и кучетата, които се хранели с човешка плът.

Това са само част от "научните доказателства" на Радош Люшич – историк и университетски преподавател, които бяха публикувани в белградската преса, предаде БГНЕС.

Според преброяването на австро-унгарския генерален военен губернатор през 1916 г. в Сърбия има 222 225 жени повече, отколкото мъже.

Още по-лошо е положението в двете военноинспекционни области, Морава и Македония, които по това време са под българска окупация. След потушаването на Топлишкото въстание (1917 г.) Сърбия оставя впечатлението на опустошена и осакатена страна, в която на сто жени има един мъж!

Австрийски репортер съобщава, че "почти всички жени и момичета носят черно" заради загубата на своите съпрузи, роднини и изгубената си свобода.

Българското върховно командване отделя особено внимание на сръбкините, което никой досега не е правил.

Изхождайки от факта, че жените са "най-яростните патриоти", че те са "център на сръбския дух и най-прилежните агенти на тайната сръбска организация", че са идеолози и пропагандатори, следователно трябва да се очаква от тях да предприемат опасни действия срещу всички български начинания в Моравска област.

Довеждайки този проблем до етапа на "женска хипноза“, командването стига до извода, че това е "ужасно зло, което може да ни струва част от нацията ни и да разклати сигурността на страната ни“.

В историята на човешкия род подобни мнения за жените са рядкост, когато се знае, че тяхната сила и способности по никакъв начин не са били по-големи и по-значими от тези на жените оттатък Южна и Велика Морава.

Поради тези причини командването препоръчва на по-нисшите власти да забранят пътуванията на сръбкините и да ги принудят да говорят само български.

За да се приложи тази рестриктивна политика спрямо жените, трябва да се състави списък на всички интелигентни и влиятелни жени в окупираната област.

Преценявайки, че сръбкините от всички възрасти са опасни, срещу тях е произнесена присъда на геноцид: "изкореняването на сърбизма изисква унищожаване на сръбкините“. Българите не са обръщали толкова внимание на друга категория от населението (свещеници, учители...).

В достоверни исторически извори са записани невиждани и невъобразими зверства на българските власти спрямо жените преди, по време и след Топлишкото въстание.

Сравнявайки българските престъпления от времето на Първата световна война с тиранията на турците преди Първото сръбско въстание и между двете въстания, останах с впечатлението, че турците са били по-милосърдни.

В историята на сръбския народ това са двете най-страшни времена на смърт, в земя на смърт.

Ето само няколко примера за българско жестоко отношение към жените и момичетата.

Най-малкото момиче, което е откарано в българския лагер, е на по-малко от година.

Българите убивали бременни жени, удряйки ги в корема с щикове и така ликвидирали и майката, и нероденото дете.

Много бременни жени са изгорени в домовете си заедно с целите си семейства.

Имало е случаи, когато на жените са отрязвали ръцете, краката, гърдите. След това , а главите им, както и тези на мъжете, момичетата и момчетата, са набивани на щикове , с които се е преминавало "триумфално" през населените места.

Запазено е описание на дете в люлка, усмихващо се на светещ на слънцето щик - последната сцена в неговия едва започнал живот.

Освен българите, доволни са оставали и кучетата, които се хранели с човешка плът.

След убийствата изнасилването е било второто най-тежко престъпление.

Жени и момичета на възраст от десет до осемдесет години са били изнасилвани: в домовете си, в лагерите, на пътя, преди разстрела, в църквите, поотделно и масово и най-често в присъствието на членове на семейството.

Има данни за изнасилвания на всички жени в Пореч и на много в селата Топлице и Яблановце: "няма нито една жена над 12 години, която да не е била изнасилена“, гласи един документ.

Много от изнасилените жени и момичета забременяват, а много по-късно са убити - брутално, както са били опозорени.

Никак не е странно, че думата българин започва с малка буква и тогава, и след освобождението.

Според доклада на Международната комисия, в Топлишкото въстание (1917 г.) са убити около 20 000 жители на Топица и Ябланица, а може би и повече (до 35 000), като това престъпление никога не е обявено за геноцид.

В най-новата История на България, Белград, Клио, 2008 г., въстанието не се споменава не поради срам и вина, а заради прикриване на истината за зверствата.

Когато сръбски войници залавят двама български войници (1915 г.) и ги питат защо убиват жени, деца и старци, отговорът гласи: "Това ни беше заповядано – да унищожим сърбите“!

Само в Архива на Сърбия, без Архива на Югославия и Военноисторическия архив, материалите за българските престъпления се съхраняват в 44 архивни кутии!

В суматохата, която се надигна около Милунка Савич - героиня като всяка друга с или без пушка в ръце, трябва да сме благодарни на посолството на САЩ за заснемането на тази реклама, която е красиво представяне на нейните военни и следвоенни жертви.

Пропагандното видео може да бъде критикувано за начина, по който се прощава и забравя врага с геноцидни намерения.

Българите не отговаряха за престъпленията, които извършиха срещу сърбите през Първата световна война.

1) Съюзниците предотвратяват влизането на сръбската армия в България в края на 1918 г., за да не отмъщава.

2) Сърбите съставят списък от 500 български престъпници, които трябва да бъдат съдени, а великите сили решават да съдят такива нечовеци в техните държави.

3) Води се процес само срeщу трима български престъпници, единият от които е оправдан, а останалите двама излежават минимални присъди.

Ние сме наистина свети, а дали и те са такива? Сръбската наивност е безгранична, така че спрете да я подгрявате с героинята Милунка Савич.

След всичко това сърбите трябва да се запитат как е възможно българите, които са били наши врагове и врагове на нашите съюзници при две световни войни,да запазят народа и държавата си, а ние не?/



Още по темата: общо новини по темата: 842
20.03.2024 »
06.03.2024 »
06.01.2024 »
13.12.2023 »
13.11.2023 »
24.10.2023 »
предишна страница [ 1/141 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
За съжаление сред българите воювали в Сърбия е имало и откровени садисти, и това е факт. Мой приятел (69-и набор), ми е разказвал, че съселяни на неговия дядо са го виждали да ръга със сабя в корема бременна сръбкиня. Не е било по ничия заповед, просто си е бил изрод.
0
 
 
Ела в България,свиньо скопена,да ти покажа какво е български х..!
0
 
 
В Сребреница и цяла Босна пак българите извършваха зверства. След разпада на Югославия ,българите се биха с всичките ви комшии с които бяхте в едно семейство. 1885г.България ви нападна. А ,че сте никакви войници и разпасана команда ,пак България ви е била виновна. Вижте какъв санджак останахте. Пак ние сме ви виновни. Къде бяха братята ви Руснаци !? Ще влезете в ЕС ,като си върнете Западните покрайнини на България и Войводина на Унгария. А ти лично не трябва стъпваш в България ,изрод Милошевски.
+1
 
 
Те да не си мислят че сме забравили сръбско бйлгарската война.Те ни нападнаха в гръб веднага след съединението.Бихме ги като маче в дувар.Винаги са били руски подлоги и такива си останаха.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
България в еврозоната
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: