Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Станкушев: Ще излезе, че в България Путин е имал послушни слуги, които ни доведоха да сме най-зависимата от Русия държава
Автор: Георги Кирилов 10:22 / 07.03.2022Коментари (2)546
©
Искаме осветяване на българската част в енергийни проекти, защото те ни доведоха до там да сме най-зависимата от Русия държава в Европа. Ние сме почти готови да се превърнем във васална държава с марионетно правителство, което Путин си представя, че може да курдиса тука. Това каза пред БНР Бойко Станкушев, журналист и директор на Антикорупционния фонд.

 

"Ако се осветят тези енергийни проекти, ще излезе, че в България Путин е имал изключително послушни слуги, които са правели каквото той поиска. Визирам както управлението на г-н Борисов, така и предишните управления. Закриването на двата реактора на АЕЦ "Козлодуй“ или желанието да се строи "Белене“ – това е измислено в Кремъл, не в ЕС, и целта е България да бъде зависима от Русия и нейните интереси. Още от преди Борисов. Тези хора, които толкова охотно и в ясно съзнание са вършели тези неща, трябва да бъдат разследвани и истината да излезе на бял свят. Да им се търси съдебна отговорност и възмездие“, обясни той.

В коментар за войната Станкушев заяви:

"От гледна точка на чудовищния начин, по който тръгна Путин, съм до някъде изненадан, но от гледна точка на процесите, които се развиват през последните 30 години в Русия след разпада на Съветския съюз – изобщо не съм изненадан. Всъщност Путин успя да докара до сравнително успешен план един стар имперски план за асимилиране на всичко, което е около границите на "Руската империя“, тоест съседни държави, засмукани от тогавашния Съветски съюз. За една бройка и ние да станем 16-а република. Сега се опитва с един куршум два заека да уцели. Първо, да разшири тази геополитическа стратегия на старата руска имперска доктрина и да предприеме ново такова разширяване, което се подкрепя от "ястребите“, носталгиците и от хора, които в самата Русия са толкова капсулирани, че не могат да разберат какво се случва с тяхната страна и с техния живот“.

"От друга страна, Путин се опитва да преодолее огромната морална и икономическа криза, в която изпадна Русия по време на неговото управление. Той засега не постига нито една от тези две цели, защото в самата Русия, колкото и да е трудно дори да се анализират нагласите на обикновените руснаци, има смут, брожение и тихо стенание. Все още няма силни протести и опълчване за предотвратяване на тази гнусна агресия. Той успя да сплаши вътрешната опозиция, като им показа колко кърваво се разправя с Украйна. Уплашени са и анализаторите в западния свят и политиците, които си мислеха, че са много далновидни и че са успели да направят предвидим Путин, правейки компромиси и инвестирайки в Русия“, добави журналистът и предупреди:

"Пропагандната стратегия работи и смазва общественото мнение, което не е трудно в една псевдодемокрация с феодални структури, в които той раздава всички блага, бизнеси, наградите на интелектуалците, които са послушни и т.н. Руснаците не си изградиха политическо представителство, което да се бори. Само с Навални и Немцов – тези силни и ясни гласове, които пророчески предупреждаваха, само с тях няма как да стане. Но цялата тази отвратителна война ще доведе до разрушаване на Русия и до нейното парцелиране и обособяване на може би няколко независими държави. Защото тази война няма да нахрани руснаците, няма да ги накара да се чувстват по-свободни, нещо повече – за първи път в историята на тази държава, никой няма да се почувства горд. Може да мълчат повече, но няма да са горди и щастливи. А когато Путин стигне до края на Украйна, какво следва, какво ще прави? След наложените санкции Русия я чака тежка икономическа катастрофа“.

"Метастазите на Путиновата пропаганда са проникнали у нас, защото виждаме псевдополитически образования, обикновено изградени на паравоенна основа, които станаха много активни. Не е далеч от ума, че те са стимулирани по някакъв начин. Тоест те обслужват в момента чужди, вражески на България политически интереси. А интелигенцията, която винаги се е притеснявала, че Русия може да ни "засмуче“, не може да се противопостави, защото ние нямаме система за опазване на националното си достойнство“, коментира още Бойко Станкушев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Поредния невеж социалистически продукт на журналистиката,който е обърнал палачинката в духа на днешния ден. Кой да му обясни,че Козлодуй имаше 6 реактора и 4-те ги затвориха ,като условия да влезем в ЕС и това се случи и в други държави в Източна Европа с реактори ВВЕР 440. Но 5и 6 блок работят. Руска технология с руско зареждане. Може би трябваше да ги закрием и да построим нови в Белене ,американски...без пари. Относно газ-та...Ами ние сме били 100% зависими от Газпром откакто има газ към България. За да заобиколи Украйна,Путин започна Турски поток. Той основно е да захрани Турция директно и втора тръба към Сърбия през България. Да ние сме на пътя и и печелим от това. Можехме да не го направим и вероятно фирма,като Булгартрансгаз щеше да стане излишна,защото нямаше да транзитираме нищо ,а вероятно тръбата не през нас...щеше да мине през Гърция и от там през Македония ,щеше да влезе в Сърбия. А ние щяхме да лапаме мухи. Газопровода,който е с Гърция е алтернатива,но за да има смисъл от него трябва да се построи терминала в Александропули ,а той не е български проект и не зависи от нас. По времето на Борисов се сключи договора и започна строителството му,все още не е построен ,защото миналата година вместо да натиснат гръцкия СТРОИТЕЛ, си избирахме малоумници в НС 3 пъти. Договора с азерите и евентуално връзката с терминала в Александропули ще ни даде възможност за други доставки,но терминала още не е построен. Като пуснем газопровода на 1 юли 2022г,до Комотини ,а терминала в Александропули не е почнат ,ще можем да взимаме само от азерската газ ,която по договор е 1/3 от годишното ни потребление. Тъй,че тоя журналист е ,като папагал. Това винаги е било така.Да сме зависими от Русия. И заради такива ,като него. 30г.след 1990г. мълчаха и гледаха как сме филиал на Москва в политика и бизнес чрез фирми и партийки и от този капут никога не съм чел статия за това състояние преди 10 или 20 години. Констататори!
0
 
 
Смешниците започват да излизат един по един.... ХАХАХА.... Винаги сме били и ще бъдем зависими от някой си..... Нито имаме нефт, нито злато, нито хора като ЛЕВСКИ..... А ЗА НАШИЯ 21 ВЕК ТОВА Е НАЙ ВАЖНОТО..... СЛЕД МИЛИОНА ГОДИНИ МОЖЕ ДА Е ДРУГО.... ЩЕ ИМАМЕ МНОГО ЛАЙНЪ, ТОВА МОЖЕ ДА Е ЗЛАТОТО НА ОНЗИ ВЕК..... ИНАЧЕ БЕЛЕНЕ БЕШЕ ТОЧНО ЗА ТОВА.....
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Борба за влияние в Близкия Изток
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: