Съдят бивш министър за 454 166 лева щети

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
17:14 / 22.04.2012
1271
Владимир Атанасов, бивш министър на образованието в кабинета на Симеон Сакскобургготски, застана пред Софийския градски съд по обвинение за престъпление по служба.

Според прокуратурата през 2002 г. Атанасов е превишил правата си, сключвайки сделка с държавен имот в курорта Златни пясъци. А по закон подобен договор могат да подпишат от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и областната управа на Варна.

Съдът прие граждански иск от МРРБ за 454 166 лв. щети срещу Атанасов.

Преди 10 години два стари държавни хотела на Златни пясъци, превърнати в общежития и изоставени, били дадени на фирмата "Краун хотелс", собственост на Георги Велчев, брат на тогавашния финансов министър Милен Велчев. Срещу това дружеството се задължило да построи или ремонтира сграда за Колежа по туризъм към Икономическия университет във Варна. В онези години имало напрежение, тъй като колежът бил настанен в сградата на варненското музикално училище. Георги Велчев съборил старите постройки и си направил нов хотел, а до ден днешен колежът по туризъм няма нов дом.

Вчера по делото започнаха разпити на свидетели - бившия областен управител на Варна, ректора на Икономическия университет, бившия шеф на колежа и др. Но не се яви най-важният свидетел - хотелиерът Георги Велчев. От справка стана ясно, че той е заминал в чужбина на 20 януари т.г. и оттогава не се е връщал.

Източник: в "Труд"


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Проби за алкохол и наркотици по неотложност при смърт на пътя пре...
Проф. Попов: 80% от невропсихичните заболявания при децата са от ...
Вижте отговорите на "малката матура" по БЕЛ
Борисов: Ако ми дадете мандата, ще довършим АМ "Хемус"!
Освободиха заместник-министър на транспорта и съобщенията
Нашите пристанища разполагат със свободен капацитет и възможности...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).