Създават държавен ВиК холдинг с капитал 1 млрд. лева

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
11:42 / 16.01.2020
908
Правителството взе решение за създаване на ВиК холдинг, който да обедини всички системи в страната. Капиталът на структурата ще е 1 млрд. лева.

На последното правителствено заседание в края на миналата година премиерът Бойко Борисов поиска всички ВиК дружества в страната да бъдат обединени в едно. Поводът беше водната криза в Перник, а идеята е по-лесно да се контролира инфраструктурата, да се правят ремонти и рехабилитация на водопроводната мрежа.

Днес премиерът отново подчерта, че проверките на ВЕЦ-овете са на първо място, а на второ – производството на ток, предаде bTV.

"Всички ВЕЦ-ове, които ползват питейна вода. На първо ни е питейната вода, на второ – производството на ток. Много е важно за енергетиката, водната енергия е най-изгодна, защото дава пиковата енергия, балансира ни системата, но не може да става за сметка на питейната вода", допълни министър-председателят.

До другата сряда тримата министри да се заемат и с вноса и износа на боклук. "Има брюкселски директиви, какъв мораториум можем да сложим, докато сме сигурни, че това, което е писано в документите, е това, което влиза в страната", каза още премиерът в началото на редовното правителствено заседание.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).