Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Тази снимка на второкласника Ники втрещи всички българи, баща възкликна: Очите ми се пълнеха със сълзи през цялото време!
Автор: Екип Burgas24.bg 12:42 / 25.11.2022Коментари (29)7205
© Фейсбук
Публикация привлече вниманието на хиляди българи в социалната мрежа Фейсбук. Става въпрос за второкласник на име Ники, който в това студено време ходи на училище по сандали и без яке. За видяното сигнализира баща на две деца, видя Sofia24.bg. Ето цялата публикация на мъжа без редакторска намеса:

"Това е Ники. Той е ученик във втори клас в сегрегирано училище в малко българско градче. Ники се справя добре по математика - смята бързо, но пък пише доста трудно цифрите (за възрастта си). Ники седи на последния чин - сам. Ники е усмихнат, игрив и сякаш доволен от положението си.

Първото нещо, което ми извади очите при влизане в класната стая, бяха оголените крака на Ники. Може би защото съм баща на две деца? Може би защото съм ходил с галоши, скъсани обувки… на училище и съм стоял с часове с мокри крака - докато се прибера вкъщи. Но никога не съм ходил на училище със сандали и къси (очевидно малки) чорапи в началото на зимата. Времето днес бе дъждовно. Ники няма и зимно яке. Той нямаше никакво яке. Но Ники е на училище всеки ден - думи на директорката. И е ангажиран.

Очите ми се пълнеха през цялото време, но се овладявах и си търках очите, все едно нещо ми е влязло - има деца, учители…, все пак. А си бършех сълзите, тайно, да не разбере никой. И пак му гледах краката. После го питах нещо… и си тръгнах. Излязох от класната му стая. А той все така щастливо играеше и смяташе с връстниците си.

Не, няма да кажа къде живее Ники и кое е училището. Ако се огледаме и спрем за миг, ще видим хилядите деца, които пропускаме, защото сме свикнали - те са такива, те не искат, при тях е така и т.н.

Ники ще има топли обувки, яке, шапка и чорапи. Но не всяко дете като него ще има.

Днес преоткрих за пореден път защо обичам работата си (това е смисъл на живот по-скоро) и има огромен смисъл от това, което правим със стотици съмишленици. Даже тук не искам да коментирам поредният самозванец, който иска да изтрие точно деца като Ники от образователната ни система - като с гумичка молив. Но Ники е България и нейното бъдеще! Докато ме има, ще се боря тези деца да са видими, но и да доживеят справедливост.

Olga Ninova-Trayanova, благодаря ти, че ме направи част от този (емоционален житейски) JUMP Math урок".








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 28.11.2022 г.
0
 
 
Толкова побъркващо ненавиждам това рџ?­рџ?­рџ?­рџ?­
Aнонимен
на 27.11.2022 г.
0
 
 
Държавата социалните да дават на такива нуждаещи се не на ненуждаещите скапана държава
Aнонимен
на 27.11.2022 г.
0
 
 
признание ний сме пълни смотаняци и буйлук! аз храня котки и кучута !!
0
 
 
Как може да помогнем на Ники?Дайте някакви координати.
Aнонимен
на 27.11.2022 г.
0
 
 
Защо не искате да споделите със читателите, Подробности за Ники. Може би да можем да помогнем на Ники?
0
 
 
За пореден път изродо-олигофренясали типове пишат тук! Ами да, такава е реалността извън големите градове, че и в тях! Шибаняците в парламента начело с оня със зелените чорапи от другата страна този път се оляха! С тази безумна инфлация и с минимална заплата, за кое по-точно да стигнат парите? Институциите и държавата ги няма, няма ги, няма ги!!! Ще ви дам един скапан пример: Едно училище и един ресурсен център в Пловдив, заради изкукуригалите си и егоцентрични директорки са докарали децата с увреждания до целенасочено стопиран учебен процес!!! Те просто ги отглеждат там!!!! Защо ли??? Има планове и апетити за мястото, а то е огромно и възлово!!! Има и друго!!! Директивата отгоре е закриване и отглеждане, а не образование.....Брутално е, но е истина и скоро ще стане реалност, но тогава....и да пишем, ще е късно!!! Лошото е, че това си е държавна политика-не искат да дават пари копелетата!!!! Вижте какво става днес!!! Лъжа ли!!! Дават ли пари за нещо за народа?
Aнонимен
на 26.11.2022 г.
+1
 
 
Деца на които им липсва - се стараят повече да постигнат повече! Прекалено задоволените деца - нямат мотивация да учат и се усъвършенстват! Но топлото облекло и храната са най-малкото, което трябва да има всеки!
Aнонимен
на 26.11.2022 г.
0
 
 
Инакомислещ. Всъщност гледните точки са няколко. Първо. Детето здраво ли е. Познат ходеше зимата по къси панталони и джапанки. Обуваше маратонки само при голям сняг, защото хората по спирките го гледаха странно. Организмът му беше свикнал, силен и не боледуване. В този случай това е благословия, не прокоба. Второ. Няма пари. Налага му се да живее така. Страда и боледува. Това вече е нещастие. Добри хора предлагат помощ, въпреки, че и те сигурно не са милионери филантропи. Благословени да са. А държавата я знаем, безхаберни ченгета - мафиоти, за които сме само електорат и кофти материал. Нека не бързаме с изводите. Първо да се знае истинската ситуация.
0
 
 
Добър ден, ако новината е истинска и снимката е реална. Моля дайте ми координати на детето и ще му изпратя хубави зимни обувки. Хубав ден
Aнонимен
на 26.11.2022 г.
-1
 
 
Тъпанар ходил с галоши преди 20 години
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: