Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
Ѕургас
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
Ѕизнес
ƒруги
»нституции
 риминални
ќбщество
“ази снимка на второкласника Ќики втрещи всички българи, баща възкликна:†ќчите ми се пълнеха със сълзи през ц€лото време!
јвтор: ≈кип Burgas24.bg 12:42 / 25.11.2022 оментари (29)6714
© ‘ейсбук
ѕубликаци€ привлече вниманието на хил€ди българи в социалната мрежа ‘ейсбук. —тава въпрос за второкласник на име Ќики, който в това студено време ходи на училище по сандали и без €ке. «а вид€ното сигнализира баща на две деца, вид€ Sofia24.bg. ≈то ц€лата публикаци€ на мъжа без редакторска намеса:

"“ова е Ќики. “ой е ученик във втори клас в сегрегирано училище в малко българско градче. Ќики се справ€ добре по математика - см€та бързо, но пък пише доста трудно цифрите (за възрастта си). Ќики седи на последни€ чин - сам. Ќики е усмихнат, игрив и с€каш доволен от положението си.

ѕървото нещо, което ми извади очите при влизане в класната ста€, б€ха оголените крака на Ќики. ћоже би защото съм баща на две деца? ћоже би защото съм ходил с галоши, скъсани обувкиЕ на училище и съм сто€л с часове с мокри крака - докато се прибера вкъщи. Ќо никога не съм ходил на училище със сандали и къси (очевидно малки) чорапи в началото на зимата. ¬ремето днес бе дъждовно. Ќики н€ма и зимно €ке. “ой н€маше никакво €ке. Ќо Ќики е на училище всеки ден - думи на директорката. » е ангажиран.

ќчите ми се пълнеха през ц€лото време, но се овлад€вах и си търках очите, все едно нещо ми е вл€зло - има деца, учителиЕ, все пак. ј си бършех сълзите, тайно, да не разбере никой. » пак му гледах краката. ѕосле го питах нещоЕ и си тръгнах. »зл€зох от класната му ста€. ј той все така щастливо играеше и см€таше с връстниците си.

Ќе, н€ма да кажа къде живее Ќики и кое е училището. јко се огледаме и спрем за миг, ще видим хил€дите деца, които пропускаме, защото сме свикнали - те са такива, те не искат, при т€х е така и т.н.

Ќики ще има топли обувки, €ке, шапка и чорапи. Ќо не вс€ко дете като него ще има.

ƒнес преоткрих за пореден път защо обичам работата си (това е смисъл на живот по-скоро) и има огромен смисъл от това, което правим със стотици съмишленици. ƒаже тук не искам да коментирам поредни€т самозванец, който иска да изтрие точно деца като Ќики от образователната ни система - като с гумичка молив. Ќо Ќики е Ѕългари€ и нейното бъдеще! ƒокато ме има, ще се бор€ тези деца да са видими, но и да доживе€т справедливост.

Olga Ninova-Trayanova, благодар€ ти, че ме направи част от този (емоционален житейски) JUMP Math урок".
«ареждане! ћол€, изчакайте ...
Aнонимен
на 28.11.2022 г.
0
 
 
“олкова побъркващо ненавиждам това рЯШ≠рЯШ≠рЯШ≠рЯШ≠
Aнонимен
на 27.11.2022 г.
0
 
 
ƒържавата социалните да дават на такива нуждаещи се не на ненуждаещите скапана държава
Aнонимен
на 27.11.2022 г.
0
 
 
признание ний сме пълни смотан€ци и буйлук! аз хран€ котки и кучута !!
0
 
 
 ак може да помогнем на Ќики?ƒайте н€какви координати.
Aнонимен
на 27.11.2022 г.
0
 
 
«ащо не искате да споделите със читателите, ѕодробности за Ќики. ћоже би да можем да помогнем на Ќики?
0
 
 
«а пореден път изродо-олигофрен€сали типове пишат тук! јми да, такава е реалността извън големите градове, че и в т€х! Ўибан€ците в парламента начело с он€ със зелените чорапи от другата страна този път се ол€ха! — тази безумна инфлаци€ и с минимална заплата, за кое по-точно да стигнат парите? »нституциите и държавата ги н€ма, н€ма ги, н€ма ги!!! ўе ви дам един скапан пример: ≈дно училище и един ресурсен център в ѕловдив, заради изкукуригалите си и егоцентрични директорки са докарали децата с увреждани€ до целенасочено стопиран учебен процес!!! “е просто ги отглеждат там!!!! «ащо ли??? »ма планове и апетити за м€стото, а то е огромно и възлово!!! »ма и друго!!! ƒирективата отгоре е закриване и отглеждане, а не образование.....Ѕрутално е, но е истина и скоро ще стане реалност, но тогава....и да пишем, ще е късно!!! Ћошото е, че това си е държавна политика-не искат да дават пари копелетата!!!! ¬ижте какво става днес!!! Ћъжа ли!!! ƒават ли пари за нещо за народа?
Aнонимен
на 26.11.2022 г.
+1
 
 
ƒеца на които им липсва - се стара€т повече да постигнат повече! ѕрекалено задоволените деца - н€мат мотиваци€ да учат и се усъвършенстват! Ќо топлото облекло и храната са най-малкото, което тр€бва да има всеки!
Aнонимен
на 26.11.2022 г.
0
 
 
»накомислещ. ¬същност гледните точки са н€колко. ѕърво. ƒетето здраво ли е. ѕознат ходеше зимата по къси панталони и джапанки. ќбуваше маратонки само при гол€м сн€г, защото хората по спирките го гледаха странно. ќрганизмът му беше свикнал, силен и не боледуване. ¬ този случай това е благослови€, не прокоба. ¬торо. Ќ€ма пари. Ќалага му се да живее така. —трада и боледува. “ова вече е нещастие. ƒобри хора предлагат помощ, въпреки, че и те сигурно не са милионери филантропи. Ѕлагословени да са. ј държавата € знаем, безхаберни ченгета - мафиоти, за които сме само електорат и кофти материал. Ќека не бързаме с изводите. ѕърво да се знае истинската ситуаци€.
0
 
 
ƒобър ден, ако новината е истинска и снимката е реална. ћол€ дайте ми координати на детето и ще му изпрат€ хубави зимни обувки. ’убав ден
Aнонимен
на 26.11.2022 г.
-1
 
 
“ъпанар ходил с галоши преди 20 години
 оментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
ќще новини от Ќационални новини:

»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ƒекември 2022 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
¬иж още:
јктуални теми
ѕреговори за състав€не на правителство 2022 г.
¬лизането на Ѕългари€ в Ўенген
“¬ и шоу сезон 2022/2023 г.
¬ойната в ”крайна
«има 2022/2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в Ѕургас и региона.
e-mail:
јнкета
ўе почивате ли идната зима?
ƒа, в Ѕългари€
ƒа, в чужбина
Ќе
Ќе съм решил/а още

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@burgas24.bg

«а реклама:
“арифи (виж)
тел.: 0887 45 24 24
office@mg24.bg

≈кип
ѕравила
Ѕургазлии във facebook
RSS за новините
©2008 - 2022 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Burgas24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Burgas24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Burgas24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: