Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Трайков: Очаквам до 10% ръст на туристите в България
Автор: Екип Burgas24.bg 16:04 / 17.02.2011Коментари (1)869
© Burgas24.bg
Туризмът е сред браншовете с най-голям принос в българската икономика. Той един от икономическите сектори, които преминаха през кризата добре. През миналата година увеличението на туристите в страната беше над 5%, за този зимен сезон и следващото лято очакваме ръст между 5 и 10%. Това каза днес министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, който откри международната туристическа борса в НДК "Ваканция СПА ЕКСПО 2011".

България очаква това увеличение на фона на ръст на туристическите пътувания в световен мащаб. По дани на Световната организация по туризъм към ООН през 2010 г. те са се увеличили със 7%, след 4%-ния спад през 2009 г - годината, която беше най-силно засегната от световната икономическа криза.

Министър Трайков акцентира върху визията на МИЕТ за развитието на туризма - "към чудесната база, която беше изградена през последните години да добавим тези услуги и продукти, които да гарантират превръщането на България в целогодишна туристическа дестинация с интересни, скъпи, привлекателни продукти и преживявания". По неговите думи това е пътят, който да накара хората да се връщат тук отново и отново. Новата туристическа стратегия, планът за развитие на културно-историческия туризъм, огромните средства, осигурени по оперативни програми в мащаб, който никога досега българският туризъм не е виждал, са само част от мерките, чиито резултати трябва да се почувстват от всички работещи в бранша и от нас - туристите, добави министър Трайков.

Специален акцент в изказването му бе поставен върху проектозакона за туризма, който предвижда създаване на представителна за целия бранш Национална туристическа организация. Тя трябва да обедини усилията на бизнеса и държавата при вземането на всички важни решения за развитието на сектора, подчерта министър Трайков.
Новият закон ще въведе и туристическите райони - всеки със свой облик и характерни продукти. Така всеки район ще се специализира в предлагането на определен туристически продукт, а това без съмнение ще повиши качеството на услугата и профила на привлечените туристи, заключи министър Трайков.

През изминалите 27 години "Ваканция СПА ЕКСПО 2011" се утвърди като най-значимата международна проява в областта на туризма в нашата страна. Борсата се провежда под патронажа на МИЕТ, съвместно с браншови организации от туризма.

В тазгодишното издание на борсата се представят повече от 290 наши и чуждестранни изложители. Министерството на икономиката, енергетиката и туризма участва с представителен щанд от 100 кв. м. и осигурява безплатна възможност за участие на регионални туристически организации, туристически информационни центрове и общини. С национални щандове са представени Турция, Тунис, Гърция , Кипър. Сред новите изложителите на борсата са Националната туристическа организация на Сърбия и фирми от Индия, Израел, Венецуела, Испания, Швейцария.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
С вълненията в Египет е възможно до има повече туристи (плажни) към БГ.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
Великден 2024 г.
Олиото стигна цената на зехтина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: