Тръгва делото срещу пияния Любчо, който помете две жени на зебра и избяга

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:13 / 21.06.2018
1758
Окръжна прокуратура – Ямбол предаде на съд Любчо Д.

Той е подсъдим за това, че на 11.06.2016 г., около 17,30 ч., в гр.Ямбол, на пешеходна пътека на кръстовище, при управление на лек автомобил "Фиат Палио", с превишена скорост на движение, в пияно състояние – с концентрация на алкохол в кръвта – 1,84 ‰, е нарушил правилата за движение по пътищата, по непредпазливост причинил смъртта на жена, починала по-късно в болницата и средна телесна повреда на друга жена, изразила се в счупване на лява ръка, след което е избягал от местопроизшествието.

На 11.06.2016 год. в гр.Ямбол късно следобед, но в светлата част на деня,  след като употребил алкохол, Любчо Д. предприел управление на лек автомобил с превишена скорост по прав пътен участък към кръстовището на ул.“Граф Игнатиев“ с ул.“Драма“, след магазин "Кауфланд-Ямбол“. По същото време двете пострадали пресичали пешеходната пътека.

За да предотврати удара между автомобила и пресичалите пътното платно жени, обвиняемият предприел аварийно спиране. Въпреки това, предвид закъснялата му реакция вследствие и на употребата на алкохол и избраната от него скорост на движение, Любчо Д. не успял да спре и последвал челен удар между автомобила и двете жени. След настъпилото ПТП, обвиняемият избягал от местопроизшествието.

Окръжен съд – Ямбол е насрочил съдебното заседание по делото за 22.06.2018г.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Министър Евтим Милошев приключи тридневната си обиколка по Черном...
Хакери измамиха жена на програмист, той им обяви война
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).