Убиецът на айтоския търговец Бехчет Ахмед се покри! Издирват го!

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
11:09 / 18.02.2021
10889
Състав на Бургаския апелативен съд разгледа по реда на задочното производство делото срещу Динко Вълчев, подсъдим за умишлено убийство на търговец от Айтос Бехчет Ахмед и го обяви за решаване.Мъжът обжалва 18-годишна ефективна присъда, наложена от Окръжен съд – Бургас.

50-годишният Динко е признат за виновен за това, че на 20 март 2015 г. в местността "Перчемлията“, в землището на село Изворище, община Бургас, умишлено умъртвил Бехчет Ахмед и за това, че по същото време и място унищожил противозаконно чужда движима вещ – лек автомобил марка "Фолксваген“, модел "Пасат“. Присъдата да бъде изтърпяна при първоначален "строг режим“ е постановил окръжният съд. Подсъдимият е осъден да заплати на Г. И., Ш. М. и А. И. по 150000 (сто и петдесет хиляди) лева, като обезщетение за претърпените неимуществени вреди от убийството на техния родственик.

Подсъдимият не се яви в съдебното заседание.От постъпила справка по делото от Второ РУ на МВР става ясно, че до момента от проведените оперативно издирвателни мероприятия лицето не е намерено.Мъжът е обявен за общодържавно издирване.Няма данни да е напускал пределите на страната. Подсъдимият има наложена мярка за неотклонение “задържане под стража“ от Апелативен съд – Бургас.

Въззивният състав установи, че неявяването на подсъдимия няма да попречи на изясняване на обективната истина и даде ход на делото.Прокурорът пледира за потвърждаване на първоинстанционната присъда като правилна и законосъобразна.Представителят на частните обвинители се присъедини към становището на прокуратурата.Защитата настоя за отмяна на постановения съдебен акт и за оправдаване на подсъдимия, алтернативно връщане на делото за ново разглеждане в окръжния съд.

Бургаският апелативен съд ще се произнесе в законоустановения срок.

Виж коментарите (0)

Още по темата (7):
02.12.2021 Убиецът на айтоския търговец Бехчет ще лежи 18 години в затвора
19.02.2021 Съдът с коментар за изчезването на убиеца на айтоския търговец
17.07.2020 Брутален убиец бил на свобода срещу 1000 лв. гаранция
16.06.2020 Ефективна присъда за бруталното убийство на айтоски търговец
01.07.2015 Оставиха убиеца от "Банево" в ареста
01.07.2015 Двама бургазлии се топят за убийството на изгорения търговец
Още новини от Национални новини:
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...
Земетресение в Черно море е станало тази сутрин
Джип предизвика тежка катастрофа, шофьорът бил много пиян
Една област въведе спешни мерки заради заболелите от коклюш
Увеличават заплатите в Българската армия с 30%
Черни облаци надвиснаха над Лена Бориславова, отива на съд за кле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).