Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Умопомрачително: Баба даде над половин милион лева на непознат!
Автор: Екип Burgas24.bg 15:19 / 09.09.2015Коментари (39)1050
© Burgas24.bg
Полицията разкри може би най-големия удар от телефонна измама. Това съобщи шефът на ОД МВР Пловдив главен комисар Христо Разсолков, предаде кореспондентът на Burgas24.bg от Пловдив.

Вчера в 19.30 часа в полицията е получен сигнал чрез телефон 112 за телефонна измама. Жена на 80 години от Първомай била потърсена на домашния си телефон около 16.30 часа, а измамниците й съобщили, че внукът й тежко е пострадал при катастрофа и се нуждае от операция. 

За целта обаче била необходима сумата от 30 хил. лева. Жената се съгласява да ги даде. На място пристига измамник, бабата му казва, че разполага само с 500 лева, но в дома й има метална каса с пари. 

80-годишната жена нямала с какво да отвори касата и съдействала на престъпника, като му дала ъглошлайф, с който касата да бъде разрязана. 

Инструментът обаче не проработил и измамникът дори отишъл до близкия магазин, за да купи нов. Касата е разрязана, оказва се, че в нея има около 300 хил. евро, килограм злато и долари, а бабата съдейства с торби, в които измамникът да вземе парите. Той й отмъква 268 хил. евро и 18 хил. долара.

Около 19.00 часа бабата звъни на дъщеря си, за да пита как е пострадалият внук. Тогава става ясно, че е измама и е подаден сигналът в полицията.

Полицията организира акция със съдействието на различни свои колеги от страната. Така измамникът, т. нар. муле е заловен на пътя София-Варна, в района на Велико Търново. В последствие е заловено още едно лице, а което мулето е трябвало да предаде неговия дял.

Шефът на Криминална полиция Николай Кирков добави, че мулето е криминално проявено и осъждано лице на 34 г. от хасковското село Гарваново. В него са открити около 170 хил. евро, а останалите пари са били у роднини в родното му село.

Другото заловено лице е от Горна Оряховица, отново криминално проявено и осъждано, на 24 г. И двамата са роми.

Заместник-окръжният прокурор Галин Гаврилов поясни, че веднага са проведени разпити и обиски. Измамниците са задържани за 24 часа, а по-късно се очаква задържането им да се увеличи на 72 часа. Ще им бъде повдигнато обвинение по чл. 212 от НК - измама в особено големи размери.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 10.09.2015 г.
+1
 
 
Малко измислено , или нагласено ми прилича . Толкова телефонни измами неразкрити , сега за часове хванаха и мулето , магарето , парите....
Честито Пловдивчани, КАТ Пловдив отново няма система и опашките станаха големи ! НЯМА ТЪКАВА ДЪРЖАВА ;-)
на 10.09.2015 г.
0
 
 
Като чета коментарите на 'жените' по долу в мненията, се разочаровам колко глупави жени има в България! Толкова ли в трудно да прочетете всичко, а не само "Баба даде над половин милион лева на непознат..." Незнам какво повече да кажа! А колкото до бабата, бабоооо, не виждаш ли че са циганета....тцтцтц ;-)
0
 
 
Браво на полицията, ама ако бяха отмъкнали иляду леа нямаше и да чуем повече кой какво. Жалко е че толкова пари стоят в каса вместо в обръщение в някоя банка да кажем, ама разбирам го донякъде че няма доверие в родните 'банки'
+4
 
 
Абе вие не четете ли? Парите са били служебни на внукът й,който се занимава с фирми за тежка промишлена техника.Как може да сте такива злобари? Милите ли,че при такава огромна сума,полицаите не са проверили от къде са тези пари?
+1
 
 
евтаназия? дъфак, по цял ден ма'ат кисело мляко и хляб, докато някой не им звънне... после завиждали на немските баби - как можели като се пенсионират да обикалят света за кеф и да карат спортни коли...
на 09.09.2015 г.
+1
 
 
Ами явно като минеш една възраст и вече просто изключваш. Обадили и се за любимия внук обадили се и я прилъгали а после идва някакъв мангал,той хирурга който ще прави операцията ли е бил или хирурга е пратил някой пациент от ромите да скокне. Та така манго иска 30 000 ала бабата за всеки случай му шитка 500 000! Тя не е ограбена защото не подава сигнал а съзнателно му дава 500 бона и му помага да ги опакова в торби,разликата от 470 000 сигурно е за да се почерпят двамата доктори от маалата след успешната сложна операция. Бабичката просто вече незнае къде се намира аз друго обяснение нямам.
-1
 
 
Как се спестява половин милион във валута в наши дни,от пенсионер?!?!?!
-2
 
 
Само преди ден,четох,да помогнем на бедните баби,а сега какво се оказва?Един милион!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Алексей Навални почина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: