Условно наказание за бабаит, нападнал и ударил лекар

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:05 / 24.06.2022
439
Условно наказание за 55-годишен мъж, причинил лека телесна повреда на лекар от болница "Св.Марина“, по повод изпълнение на функцията му.

Подсъдимият бе признат за виновен в това, че вечерта на 17 септември 2020 г., след като узнал за смъртта на своя родственица – пациент  в една от клиниките на УМБАЛ "Св. Марина“- Варна, ударил дежурния медицински специалист и му причинил лека телесна повреда, при и по повод изпълнението на функцията му.  В резултат на ударите лекарят получил травматичен оток и кръвонасядания по главата и тялото, съобщиха от пресслужбата на съда.

На разпоредителното заседание по делото днес Районен съд - Варна конституира пострадалия медицински специалист като частен обвинител. По искане на страните и след като се прецени, че няма пречки производството по делото да продължи незабавно, се пристъпи към разглеждане на постигнатото между страните споразумение. Подсъдимият призна вината си, поднесе извиненията си към лекаря и изрази съжаление за случилото се, което отдаде на острата стресова реакция от загубата на близък.

55-годишният подсъдим бе осъден на 8 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. В негова тежест са направените разноски по делото. Съдебният акт е окончателен.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).