ВСС отложи разглеждането на доклад по темата за централизираното разпределение на делата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:59 / 21.10.2022
523
Пленумът на Висшия съдебен съвет отложи за 27.10.2022 г. разглеждането на доклад за изпълнението към 07.10.2022 г. на дейности по проект за инвестиция "Укрепване, доразвитие и надграждане на Единната информационна система на съдилищата", финансирана по Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България. Целта е членовете на ВСС да участват в насрочената от Атанас Пеканов – заместник министър-председател по управление на европейските средства, среща на 24.10.2022 г. за обсъждане на въпроси по изпълнението на проекта. Същевременно Пленумът поиска да се предостави информация кога и за какви аналогични дейности е получавано досега европейско финансиране от ВСС, се казва в прессъобщението на ВСС.

Проектът предвижда надграждане на съществуващите функционалности и създаване на нови функционалности в ЕИСС, като се надградят съществуващи модули в ЕИСС и създаване на два нови – за централизирано разпределение и за изцяло електронна обработка на заповедните дела, и модул за администриране на провежданите медиации по дела.

Техническите характеристики към тези модули обаче трябва да бъдат съобразени с промени в Гражданския процесуален кодекс и в Закона за медиацията, които предстои да бъдат приети от Народното събрание. Втората дейност по проекта цели обезпечаване на оборудване за работа на съдилищата изцяло онлайн с ЕИСС, а третата обхваща доставката на хардуер и софтуер за необходимата инфраструктура за пълна дигитализация на съдебните производства и дела, включително и създаването на възможност за гражданите и бизнеса да достъпват и обменят електронни документи със съдебната система, изцяло онлайн (в електронна форма), се казва в прессъобщението.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).