Валентин, причинил катастрофа с жертва в Сливен, се изправя пред съда

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
17:38 / 07.06.2019
1402
Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд Валентин К. Той е обвинен за това, че на 07.11.2018 г. в Сливен, по бул. "Бургаско шосе“, при управление на лек автомобил "Ауди“, нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на 69-годишна жена.

На 07.11.2018 г. сутринта около 07.50 часа обвиняемият се е движил с лек автомобил "Ауди Q7“ по бул. "Бургаско шосе“ в  Сливен. Той се е движил посока от центъра на Сливен към изхода към източна посока на града към град Бургас. Булевардът е бил с две пътни платна, съответно с по две ленти. Пътят е бил сух, имало е добра видимост. Валентин К. е управлявал автомобила си със скорост 133 км/час (при ограничение от 50 км/час). Движението не е било интензивно. В платното на движение на обвиняемия в дясната лента, в зоната на кръстовище се е намирал лек автомобил "Форд Фиеста“, управляван от пострадалата. Тя е имала намерение да пресече платното, за да се включи в движението към центъра на Сливен, но поради високата скорост, с която се движил обвиняемия, пострадалата нямала възможност да възприеме движението му, за да го пропусне да премине. След като потеглила пострадалата е ускорила до скорост около 16 км/час и навлязла в лявата лента на пътното платно, за да обърне посоката на движението си. С навлизането на автомобила, управляван от пострадалата в лентата за движение на автомобила, управляван обвиняемия, последният го е възприел като опасност за движението, но в нарушение на правилата за движение, не е изпълнил задължението си при възникналата опасност за движението да намали скоростта си или да спре. В резултат на допуснатите нарушения на ЗДвП от страна на Валентин К. е настъпил удар между предната челна дясна част на управлявания от него автомобил и страничната лява част на лекия автомобил "Форд Фиеста“, управляван от пострадалата, която е получила тежка несъвместима с живота съчетана травма с обхващане на гръбначния стълб, гръбначния мозък, гръдния кош, корема и крайниците, което е довело до смъртта й.

Окръжен съд – Сливен е насрочил заседанието си за 10.06.2019 г.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).