Важно за всички шофьори! Глобата е двойна, когато едно и също нарушение се направи повече от 1 път за една година

Автор: Георги Кирилов
Коментари (2)
15:34 / 21.08.2022
1082
Предлагаме на вашето внимание нещо полезно за всички активно шофиращи. Задължително напомняме, че чл. 182 от Закона за движение по пътищата урежда санкциите при превишаване на разрешената максимална скорост.

В него фигурира и един текст, който гласи, че когато нарушението е повторно "наказанието е предвидената за съответното нарушение глоба в двоен размер". Когато едно и също нарушение се направи повече от 1 път за една календарна година, се плаща двойно. Освен това, ако превишението е с над 50км/ч, при второто залавяне се отнема книжката за срок от три месеца, а при трето "хващане" със скорост над 30км/ч - за шест месеца.

На снимката може да видите диказателство от изпатил шофьор, че този текст реално се прилага. Друго, на което може да обърнете внимание е, че глобата е в размер на 800 лв.

Затова, ето един призив към всички Вас, приятели. Спестете си главоболията и просто спазвайте правилата за движение. В крайна сметка няма да стигнете кой знае колко по-бързо, призовават от сайта "Уили."

 


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Педиатър: Отложете погачата на бебето си
Скок в цените на горивата
Борисов: Алексей Петров беше бащата на сглобката
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).