Вече имаме представител в Международната асоциация на капитаните на пристанищата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:22 / 06.12.2019
1519
Международната асоциация на капитаните на пристанищата – International Harbour Masters' Association /IHMA/ прие за пълноправен член Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура“. Така страната ни вече има представител в престижната световна асоциация, която обединява харбър мастърите и институциите, отговорни за контрола на морските операции в пристанището.

Безопасното, сигурно, ефективно и екологосъобразно провеждане на морските операции в пристанищните води e сред основните отговорности на членовете на IHMA.

Благодарение на членството си в асоциацията, българското предприятие ще обменя опит с пристанищни власти и институции от над 50 държави, които, също като ДППИ, имат ключова роля в управлението на техните пристанища.

IHMA има консултативен статут в Международната морска организация /IMO/.

Членството на предприятието в асоциацията дава възможност за непрекъснато проследяване на новостите в областта на управлението на корабния трафик в международен план. ДППИ ще участва активно в дейността на IHMA за получаване на подкрепа и препоръки за прилагане на законодателството в областта.

Новината за членството в IHMA идва непосредствено след като през месец септември т.г. предприятието отбеляза тържествено 20-годишнината от установяването на услугите по управление на корабния трафик и информационното обслужване на корабоплаването в България.

Посредством едни от най-съвременните и високотехнологични системи, ДППИ осигурява цялостното информационно обслужване на корабоплаването в българските пристанища, осъществява навигационно осигуряване и предоставя далекосъобщителни услуги кораб-бряг и бряг-кораб.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
От кои вируси трябва да се пазим тази пролет
Един милион българи потеглят
Д-р Илиев: Спрете със струпването на хора край бебето
Студентски стол стана хит: Салата за 1,50 и основно за 3 лв.
Сериозен проблем по морето
Как да взимаме по-висока пенсия?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).