Вежди: Ако Цветан Василев проговори, ще срине цялата държава

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (10)
10:46 / 14.08.2014
2242
Ако Цветан Василев проговори, ще срине цялата държава, заяви бившият културен министър Вежди Рашидов в ефира на предаването "Тази сутрин" по bTV.

Скулпторът поде кампания сред вложителите в Корпоративна търговска банка, чийто директор е Василев, след като БНБ постави финансовата институция под специален надзор и блокира средствата на вложителите, а държавата обяви, че ще бъдат изплатени само гарантираните депозити до 100 000 евро или 196 000 лв.

"Това беше едно много добре премислено престъпление, в което участват български магистрати на най-високо ниво - в лицето на прокуратурата, съда и правителството, което беше абдикирало от проблема", коментира отново Рашидов.

"Това е пладнешки грабеж. Това е подготвен класически престъпен акт с инженери. Делян Пеевски да го бяхте чували преди 5 години. Запомнете, ще се лее много кръв, хората се убиват за по 5-10 хиляди лева, а в банката са откраднати големи пари от много хора. Ако държавата беше силна и сериозна, това нямаше да стане. Помните какво беше по Гърция и в други страни. Казвам го като гадател, ще има много нелицеприятни неща по улиците", добави той.

Той инициира подаването на колективен иск от страна на вложителите с депозити над гарантирания праг, а наскоро обяви също, че възнамерява да съди държавата.

"Коя може да бъде по-сигурната банка, когато държавата си държи всички пари там. Няма по-сигурно от държавата. Аз също имам интерес, не може само кредитополучателите да имат интерес", настоя бившият министър.

"Кой нормален човек може да държи пари вкъщи. Аз като клиент отидох в пет банки и КТБ даваше най-добри условия. Банката слага процентите, а БНБ изпълнява контрола. Аз ако се съмнявам в държавата си - банка на годината, банкер на годината, два месеца по-рано му дадоха да купи "Креди Агрикол", аз ако на собствената си държава не вярвам", продължи Вежди Рашидов.

"КТБ наистина беше гара разпределителна - едни хора станаха евродепутати с парите на вложителите", подчерта още той.

"Разделиха хората на данъкоплатци и тарикати, а всички са данъкоплатци - малки, големи и корпоративни. Някой краде парите на вложителите. Искаха да ни разделят, за да не отговорят на въпроса кой краде парите", категоричен бе Рашидов.


Виж коментарите (10)

Още по темата (96):
06.10.2021 Делян Пеевски дойде на разпит в ДАНС
10.01.2018 Делян Пеевски проговори и каза шокиращи неща! Истина ли са?
16.08.2017 Международна заповед за арест за дъщерята на Цветан Василев
04.12.2016 Гриша Ганчев разказа за Цветан Василев и Бойко Борисов
13.04.2016 Продават завод заради необслужван кредит към КТБ
20.02.2016 Михнева: Филмът "Цветан Василев и КТБ" вече е гледан от българите
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).