Вицепрезидентът: Мутафчийски е скрит, няма го вече

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (58)
10:08 / 18.05.2020
1246
Икономическата и социалната криза чукат на вратата. Мерките вече не са достатъчни и са некоординирани. Идеята е до лятото да имаме икономически план, за да знаем какво ще правим като държава в следващите месеци. Вчера излезе една статистика на Европейската комисия, която казва, че за България ще има 10.6% спад на БВП. Това заяви в студиото на Тази сутрин по bTV вицепрезидентът на страната Илияна Йотова, която лансира идеята за създаването на икономически щаб.

,,Определено имаме нужда от повече експерти. Щабът свърши работа в първите две седмици от кризата и след това сякаш спря. Войната с невидимия враг вече е клише, а разрива между Щаба и ген. Мутафчийски е пълен. В началото имаше тенденции и анализи, а сега къде е Мутафчийски? Той е скрит, няма го вече. Тези статистики, които ни се предоставят всяка сутрин, показват, че ние не контролираме вируса'', коментира вицепрезидентът.

,,За нас важно е да се предотврати социалната и икономическа катастрофа на държавата. Нека да се постараем тази криза да мине по-меко, защото в такива условия и времето тече много по-бързо. Трябва ни нова структура, подобна на санитарния щаб, за да видим как се променя ситуацията и как може да реагираме'', допълни Йотова.

,,Девет процента ДДС означава и промяна на държавния бюджет. Тук възниква въпросът имаме ли оценка дали няма да има рискове пред тези девет процента? Трябва ни координация, защото в момента едната ръка не знае какво прави другата'', смята тя.

,,От самото начало се опитвахме да дадем добри решения и предложения, но беше направено така, че президентската институция да бъде изолирана от събитията. Всяко едно наше предложение бе критикувано, злостно и обидно. След това властите предприеха онова, за което вече бе говорил държавният глава'', завърши вицепрезидентът Илияна Йотова.

Виж коментарите (58)

Още по темата (1303):
18.06.2021 Нешка Робева: Направих грешка, въпреки че Ванга ми я предсказа
21.05.2021 Световноизвестен актьор пусна кадър от България във фейсбук, помоли за
услуга
21.02.2021 Любимка на хиляди българи иска ваксина
28.01.2021 Васко Кеца си издейства пенсия от 500 лева
23.12.2020 Синът на Емил Димитров: Татко не беше гей, а бисексуален!
06.12.2020 Никол Станкулова: Като малка никой не ме наричаше Николче, казваха ми
Николай!
Още новини от Национални новини:
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Министър Евтим Милошев приключи тридневната си обиколка по Черном...
Хакери измамиха жена на програмист, той им обяви война
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).