Видео показва как бият охранител пред пловдивска болница

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
11:55 / 26.11.2021
607
Има видеозапис, който показва как Димитър Султин напада и удря пред служебен вход на УМБАЛ "Пловдив" охранителя Иван Ячев. Това разказа днес в Районния съд пред камерата на Plovdiv24.bg пострадалият.

Инцидентът е станал на 29 октомври 2020 година, а срещу 60-годишния Димитър Султин е повдигнато обвинение, че по хулигански подбуди е причинил лека телесна повреда, изразяваща се в повърхностна травма на части от главата - охлузвания и оток на лицето, на служителя от охранителна фирма Иван Ячев. За подобно деяние законът предвижда лишаване от свобода до 1 година или пробация.

"Има видеозапис от инцидента. Когато този запис се установи, че е автентичен и не е манипулиран, смятам, че делото е почти разрешено. Този запис показва удар с бутилка от Султин върху мен, удар с юмрук и притискане в ъгъла на вратата", заяви пострадалият.

"Може да запишете, че няколко дни след инцидента Султин е ходил при прекия ми началник и е предлагал сума, за да прекратя делото. Тогава се обадих на следователя в полицията, който ми каза, че делото не може да се прекрати, защото вече е образувано досъдебно производство. Аз не позвъних на моя началник, а следващия ден той пак ме потърси по телефона и тогава аз отказах тази сума", разказа още пред камерата на Plovdiv24.bg Иван Ячев. 

По време на днешното заседание на съда бе прочетена справка от Районна прокуратура, която потвърждава, че към момента срещу Димитър Султин има две неприключили наказателни производства - едното от 2012 година, а другото - от 2020 г. Затова делото ще се гледа по общия ред, а на следващото заседание  на 18 януари от 14,00 часа ще бъдат изслушани двама свидетели.

Гледайте в прикаченото видео какво още каза пред нашата камера пострадалият Иван Ячев!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
Експерт: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Даровита студенткa ще учи в Кеймбридж и има нужда от нашата подкр...
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).