Вирус с разстройство върлува в страната, поваля по 600 души седмично

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
09:30 / 09.09.2014
695
Вирус с разстройство върлува в страната и поваля по 600 души седмично, но толкова са само официално регистрираните случаи. Реалният им брой е много по-голям, тъй като доста заболели се самолекуват, заяви пред "Труд" д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор.

Ентеровирусът държи по 2 дни и при него няма повишение на температура. "Ако разстройството не е тежко, не е необходимо да се приемат медикаменти срещу него, тъй като в случая диарията е физиологична реакция на организма. По този начин той изхвърля вируса", обясни д-р Кунчев.

За да се успокои лигавицата на стомаха и червата, в злополучните 2-3 дни понякога е достатъчно да се приемат само течности.

От храните трябва да се приемат тези, които не дразнят - например печени ябълки, моркови или филийка, но без масло, а с малко сирене. Най-много от повалените от вируса - 1/6, са регистрирани в Пловдивско, а всеки десети застигнат е от столицата, показват данни на Националния център по заразни и паразитни болести за миналата седмица.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Задържаха шофьора, който блъсна мъж и избяга
Кои са най-честите измами при плащане онлайн?
Повече от 40 минути реанимационен екип е опитал да съживи 5-годиш...
Газов мегапроект застрашава Черно море
Хотелиер: Положението е отчайващо, държавата е абдикирала
Експерт: Куцо, кьораво и сакато вари домашна ракия, а тя често е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).