Върховният съд окончателно оправда Христо Ковачки за укриване на данъци

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:29 / 08.07.2014
411
Върховният касационен съд окончателно оправда Христо Ковачки по делото за укриване на данъци. В продължение на шест години бизнесменът бе подложен на сериозно съдебно изпитание, за да докаже, че е невинен.

"Макар и след 6 години и стотици съдебни заседания, вярвах, че ще бъда оправдан, защото в противен случай означаваше да подложа на съмнение обективността на българските институции", казва Ковачки.

С Решение № 242 от 8 юли 2014 г., Върховният касационен съд /ВКС/ потвърждава оправдателната присъда на втора инстанция.

Обвинението твърдеше, че в периода 2005 - 2008 г. Ковачки е източил над 16 млн. лв. ДДС чрез фиктивни сделки. Единствено първата съдебна инстанция - Софийски градски съд с председател Александра Йорданова на 14 април 2011 г. призна Ковачки за виновен. През май 2012 г. САС го оправда, но Върховния касационен съд върна делото. Днес става ясно, че бизнесменът е оправдан окончателно, тъй като решението на ВКС не подлежи на обжалване.

Името на Христо Ковачки е обвързано с Бургас. Няколко негови фирми развиват дейност на територията на града и осигуряват работа на над 1000 души.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Сигнал: На магистрала "Тракия" е много опасно в момента
Проблеми с издаването на шофьорските книжки
Сузанита за Кристиан: Сигурно са били друсани с райски газ
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов от Враца: Няма да ви стигнат нито работниците, нито проду...
Борисов с реакция след покушението над словашкия премиер Роберт Ф...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).