Захариева: Реагирахме незабавно на изказването на Ердоган за Кърджали

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
15:47 / 08.06.2018
2581
МВнР реагира веднага на изказването на президента на Турция Реджеп Ердоган, заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева в рамките на парламентарния контрол на депутатски въпрос за реакцията и предприетите мерки от Министерството на външните работи по повод изказване на 11.03.2018 г. на Ердоган, касаещо население и територия в пределите на Република България, предаде БТА. 

Захариева припомни, че това е било второ такова изказване, като първото е било през декември. И в двата случая МВнР реагира веднага с ясна позиция, че това е неприемливо за нас, заяви вицепремиерът.

Тя отбеляза, че премиерът Бойко Борисов е поставил този въпрос на срещата с президента Ердоган през март и е получил уверение, че това не касае реалните граници и Турция няма никакви териториални претенции.

В отговор на друг депутатски въпрос Екатерина Захариева подчерта, че политиката на България към Турция, а и към всички държави, се основава на принципа на добросъседство, взаимно уважение и ненамеса във вътрешните работи.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...
Земетресение в Черно море е станало тази сутрин
Джип предизвика тежка катастрофа, шофьорът бил много пиян
Една област въведе спешни мерки заради заболелите от коклюш
Увеличават заплатите в Българската армия с 30%
Черни облаци надвиснаха над Лена Бориславова, отива на съд за кле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).