Зам.-министър: Време е да поставим началото на демографското възраждане на България

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
09:42 / 07.07.2017
1425
Време е да поставим ново начало на демографско възраждане на България. Това заяви заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова по време на откриването на кръгла маса на тема "Демографски тенденции и процеси в България", която се проведе вчера в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Според нея в момента демографската ситуация в България е доста тежка, но не е необратима.

"С общите усилия на Министерски съвет, на Народното събрание, на научните среди и Българската академия на науките можем да възродим България", заяви д-р Султанка Петрова.

Изключително важно е да спрем да бъдем донор на млади и професионално подготвени хора, които напускат България и по този начин обезкървяваме българската нация, коментира заместник-министърът. 

Тя изрази надежда с общи усилия между изпълнителната и законодателната власт от една страна и научните среди от друга да бъде създадена банка от идеи, които да бъдат включени в програмата за справяне с демографската криза. Д-р Султанка Петрова уточни, че приоритет в работата на правителството ще бъдат регионалните демографски политики.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
Експерт: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Даровита студенткa ще учи в Кеймбридж и има нужда от нашата подкр...
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).