Здравният министър: НОЩ е закрит! Той беше направен само, за да съобщава лошите новини

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
09:20 / 21.05.2021
1443
Служебният здравен министър Стойчо Кацаров бил канен няколко пъти за поста. Пред БТВ обаче той не пожела да каже от кого е получавал подобни предложения. Кацаров обсъдил поредната покана, която прие със съпругата, дъщеря си и майка си. Той бил наясно, че за толкова кратък срок не може да направи реформа, но подчерта, че познава добре здравната система.

Кацаров припомни, че Националният оперативен щаб е бил закрит в средата на април. "НОЩ беше една работна група, която да съветва бившия министър-председател. Този щаб беше направен, за да съобщава лошите новини, а не те да не излязат от Бойко Борисов или от здравния министър“, каза още здравният министър. Кацаров изрази притеснение, че не се ваксинират достатъчно много възрастни хора, от където идвала и по-голямата смъртност. Бившият "син“ депутат констатира, че има само 5% напълно имунизирани възрастни.

"Страната ни вече е приела сертификата за ваксинация и сме пред свършен факт. Моето мнение не е важно. Проблемът не е, че в софтуерната система има грешки, а че не могат да се поправят. В момента се работи над това. Хората искат от мен съдействие да облекчим мерките, за да не се компрометира туризмът. Кризата не е приключила. Ако хората не се ваксинират през лятото, ни очаква нова вълна на коронавирус. Едно от нещата, които обсъждаме, е да се организират безплатни тестове на хората, които идват от други страни. Обсъждаме децата до 5-годишна възраст да не бъдат тествани“, каза още Кацаров. Според него новите мутации на вируса няма да променят картината, тъй като "не сме остров, както Австралия“. Той допълни, че ще предложи удължаване на извънредната епидемиологична обстановка

Виж коментарите (3)

Още по темата (14361):
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Окончателно: Оправдаха Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие риск от усложнения, не предприемайте самолечение!
08.04.2024 Костадинов се изправя пред съда
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Педиатър: Отложете погачата на бебето си
Скок в цените на горивата
Борисов: Алексей Петров беше бащата на сглобката
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).