"Жълт" код за почти цялата страна утре заради жеги, дъждове и градушки

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:35 / 14.07.2016
740
Утре за по-голямата част от страната е обявен "жълт" код заради жеги, интензивни валежи и градушки на места. Без код за опасност са само морските области, както и Плевен, Ловеч, Габрово, Смолян и Пазарджик във вътрешността на страната.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно. Повече облаци ще има в северозападните райони.

Утре още в сутрешните часове над западната половина на страната ще се развива купеста, по-късно и купесто-дъждовна облачност. Около и след обяд на много места там ще има краткотрайни, но временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Възможни са и градушки. Дневните температури ще се понижат. Над източната половина на страната вятърът ще остане от изток-югоизток и там времето ще бъде предимно слънчево и все още горещо. Максималните температури в ще са в широк интервал: от 26-27° в Западна до 36-37° в Източна България. Явленията в крайните западни райони на страната ще продължат и през нощта срещу събота.

Атмосферното налягане е и ще остане по-ниско от средното за месец юли.

Над планините в западната половина на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни, интензивни валежи, придружени с гръмотевици. В масивите от източната половина ще остане предимно слънчево. Ще духа умерен до силен югоизточен вятър, по високите части временно бурен от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 18°, на 2000 метра - около 24°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури 27°-28°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
От днес влизат в сила противоепидемичните мерки срещу коклюша
Облачно и дъждовно в днес
Листите за парламентарните избори имат от всичко: Нови лица, добр...
Борисов: Петков казваше "Тагарев е нашето знаме", сега го няма в ...
Педиатър успокои: Ваксината за коклюш е напълно безопасна за брем...
Страната ни с рекордно нисък износ на ток за първите месеци: Спад...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).