Журналист: Предстоят избори, на които ключовата дума ще е Делян Пеевски, ПП-ДБ ще го демонизират

Автор: Цоня Събчева
Коментари (2)
17:27 / 03.04.2024
1613
Предстоят едни избори, на които ключовата дума ще се казва Делян Пеевски. Това каза за аудиокаста "Това е България" на "Фокус" журналистът Илхан Андай.

"Това го казвам на база вчерашни и днешни изявления на лидери на ПП-ДБ, дори и на Бойко Борисов. Някак си ПП-ДБ ще се опитат да постигнат що-годе висок резултат на гърба на Делян Пеевски", коментира още той.

Журналистът е убеден, че това ще се случи като бъде демонизиран.

"Да го сочат, че той е лошият човек, въпреки че всеки средно интелигентен избирател е наясно, че в последните 9 месец Делян Пеевски се държа почти като бащица на ПП-ДБ. Особено за неопитните от ПП, дори по време на залитания от тези хора, той ги връщаше обратно в правия, евроатлантически път. А сега ще блъфират пред избирателя, че те са единствената силна алтернатива на едно евентуално бъдещо управление ГЕРБ-ДПС. В същото време електоратът на ДПС пък разчита на новото начало, което бе анонсирано, и което вече дава резултати с отпуснатите средства по региони и облагородяването на населените места. Дори Бойко Борисов използва името на Делян Пеевски и отново демонстрира един вид срам, че иска да работи с него. А в същото време и ГЕРБ и ПП-ДБ не могат да продължат без ДПС и след изборите през юни. Сега, ако се получи тази изнервеност, която в момента набира скорост и ако се изкажат твърде много лоши думи, и след това се срамуват всички от това, което са обещали и казали пред избирателя, възможно е да постигнат един консенсус. И да оставят правителството на Главчев да управлява в страната до края на годината. Тоест, до онзи момент, в който в света вероятно ще има нов дневен ред след американските избори. И този нов дневен ред ще промени евроатлантическото мислене и един дневен ред с войнстващ евроатлантизъм, ще го заменим с миролюбив евроатлантизъм. И тогава някак си, по-смело политическият елит ще се втурне да прави открити коалиции, тоест, да изпълняват това, което е обещано на избирателя, а не това, което се случва зад завесата", каза още Илхан Андай.

Виж коментарите (2)

Още по темата (330):
16.05.2024 Стефан Янев: Мачът не върви – между институциите няма добра комуникация
16.05.2024 Ева Майдел: Политиката не може да разделя обществата и да води до крайности
15.05.2024 Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са допуснали
15.05.2024 Главчев свика ЦИК и министри на "Дондуков" 1
15.05.2024 Новости има при бюлетините, а гласуването на машина е по познатия стар
начин
14.05.2024 ЦИК с важни указания за това как да гласуваме
Още новини от Национални новини:
Железничарите са в стачна готовност 
КРС иска по-тежки регулации – без пазарна обосновка и в противоре...
"Булгаргаз" ще съди "Газпром" заради спрените доставки през 2022 ...
Цоков: Няма ресурси в бюджета за увеличение на заплатите в универ...
Арестуваха член на Инспектората към ВСС заради сексуални намеци к...
Внимавайте при пазаруване в тази платформа


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).