3 години след наводненията в Камено и Бургас: Все още няма виновни

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
10:30 / 23.10.2020
1162
3 години се оказаха недостатъчни за Националната следствена служба и прокуратурата да установят има ли виновни за наводненията в общините Бургас и Камено. 5 души загинаха тогава. Сега 3 години по-късно разследването на случая не е приключило, въпреки че всички експертизи са изготвени. Хората от наводнения район не вярват, че някога ще научат какви са били причините за приливните вълни, нанесли огромни щети на домовете им.

Георги Агафонов загуби бизнес за милиони левове. Неговият открит обект за рибопроизводство беше отнесен от приливната вълна. Нямал застраховка, защото застрахователите не издавали полици за открити рибовъдни обекти. Относно причините за наводнението той няма никакво съмнение. "Това беше абсолютно непланирано изпускане в последния момент на големия язовир, който е на "Напоителни системи“. Това нерегламентирано изпускане направи приливна вълна“, посочи той пред БНР-Бургас.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).