8 натовски държави ще се включат в учението българските ВМС „Бриз-2008”

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:00 / 03.07.2008
631
10 кораба и една подводница от състава на ВМС на Гърция, на Турция, на Германия, на Италия, на Испания и на Франция ще участват в учението на българските ВМС „Бриз-2008", съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. В учението ще се включат и офицери от ВМС на САЩ и на Словения. Правителството днес даде разрешение за пребиваването им във вътрешните морски води на България и посещение на пристанищата Бургас и Варна за времето от 7 до 21 юли т.г.

Учението ще се ръководи от командващия на ВМС на България и има за цел подобряване на оперативната съвместимост на многонационални сили при провеждане на операции по поддържане на мира и оказване на хуманитарна помощ в кризисен район. Ще се отработват елементи от стандартните оперативни процедури на НАТО - провеждане на ембаргова операция, съвместно плаване, аварийно-спасително учение, оказване на помощ на аварирал кораб.

Българската армия ще участва с 2 фрегати, 3 ракетни катера, 2 базови миночистача, 2 рейдови миночистача, 12 спомагателни кораба, 2 десантни кораба, два вертолета „Ми-14", 2 самолета от щурмовата авиация, 2 диверсионно-разузнавателни групи и щабни офицери. В учението ще се включат и представители на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението, Държавната агенция за бежанците, ГД „Гранична полиция", БЧК, изпълнителните агенции „Морска администрация" и „Пристанищна администрация".

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Полицията конфискува 3 коли само за ден в Бургаско
На колко години се женят бургазлии?
Бургас ще домакинства образователен форум, една от темите е изкус...
Полицаи обискираха криминален тип в Средец, ето какво откриха
Инцидент с мотоциклетист в Бургас
Блъснаха човек на пешеходна пътека в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).